ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κάποτε ένας 18άρης σε «ρόλο» Γιαγκουδάκη!(video)

Ανίκητος στο ψηλό παιγνίδι και απροσπέλαστος, με τρομερή πειθαρχία στο παιγνίδι του, ήταν ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών» αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου ενώ δίκαια συμπεριλήφθηκε στη χρυσή 11άδα του των 60 χρόνων ιστορίας της ομάδας μας.

Ο λόγος για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Μάριο Χαραλάμπους ο οποίος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα την περίοδο 1986/87.

Στο πλαίσιο μάλιστα του δύσκολου ημιτελικού εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ο τότε προπονητής του Απόλλωνα Αυστριακός Γιόχαν Σιάρμαν, εν τη απουσία του αρχηγού Γιαννάκη Γιαγκουδάκη, εμπιστεύτηκε στον 18χρονο Μάριο Χαραλάμπους, θέση στο αρχικό σχήμα φορώντας την τιμημένη φανέλα με τον αριθμό 6 στην πλάτη.

Όπως θα δείτε από τα σύντομα στιγμιότυπα του πιο κάτω βιντεογραφήματος, ο νεαρός Μάριος δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στον αγώνα, αντίθετα έδειξε μερικές από τις αρετές που θα τον καθιέρωναν λίγο αργότερα ως έναν από τους καλύτερους αμυντικούς, όχι μόνο του Απόλλωνα, αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου!

 

Comments
To Top