ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εργάτης, πιστός και φιλότιμος!(video)

Εργάτης, πιστός και φιλότιμος. Αυτά είναι τα τρία επίθετα που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Γιαννάκη Πιερή ο οποίος αγωνίστηκε στον Απόλλωνα για 5 συναπτά έτη (1983/84-1988/89) προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα μας.

Μπορεί να μην ήταν ποτέ ο σταρ, μπορεί να μην διέθετε το πηγαίο ταλέντο και την άρτια τεχνική κατάρτιση όμως ήταν ένας ποδοσφαιριστής αθλητοπρεπέστατος, σεμνός, με χαμηλό προφίλ, τίμιος και εργατικός, που πάντοτε ξεχείλιζε από δύναμη και πάθος και που ουδέποτε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα.

Ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ, παρότι ξεκίνησε την καριέρα του ως δεξιός εξτρέμ, ήταν η προσωποποίηση της φιλοτιμίας και της μαχητικότητας και πάντοτε ήταν ο ποδοσφαιριστής που τα έδινε όλα στο γήπεδο και υπερέβαλλε εαυτόν για το μεγαλείο του Απόλλωνα. Ποδοσφαιριστής με γερά πνευμόνια και ανεξάντλητες δυνάμεις, γρήγορος, αθλητικός και πειθαρχημένος αποτελούσε για μια πενταετία ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή.

Είχε σημαντική συνεισφορά στην κατάκτηση του κυπέλλου του 1986, αγωνιζόμενος ως βασικός στον μεγάλο τελικό κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, σκόραρε 1 γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα στο θεσμό του πρωταθλήματος ενώ είχε και 4 συμμετοχές με τον Απόλλωνα στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

 

Comments
To Top