ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτακτική ανάγκη η σωτηρία της Καλαθόσφαιρας!

Καιρός ήταν η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας να κάνει κάτι για να σώσει το άθλημα που πήρε την κατιούσα και μάλιστα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι ομάδες συνεχώς μειώνονται, ενώ άλλες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα των πρωταθλημάτων. Ως Απόλλωνας πέρσι ήμασταν απλά παρόντες στο πρωτάθλημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε το τμήμα της Ανδρικής Καλαθόσφαιρας θα περάσει στα χέρια του Σωματείου μας.

Η ΚΟΚ ανακοίνωσε σήμερα(10/7) μια αλλαγή στο νέο πρωτάθλημα που ευελπιστούμε να είναι η αρχή για την σωτηρία του αθλήματος και όχι απλά μια «τρύπα στο νερό»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΚ:

Μία σημαντική αλλαγή έχει αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την νέα αγωνιστική περίοδο 2017-18, και θα αφορά τόσο το Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας.

Η αλλαγή αφορά την σύνθεση με την οποία θα αγωνίζονται οι ομάδες στις επίσημες υποχρεώσεις τους. O μέγιστος αριθμός εγγραφής ξένων καλαθοσφαιριστών στις ομάδες μας, παραμένει στους πέντε, όπως ήταν κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Ωστόσο η αλλαγή έγκειται στο ότι θα πρέπει καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα να συμμετάσχει τουλάχιστον ένας Κύπριος καλαθοσφαιριστής, δηλαδή θα πρέπει να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στο παρκέ.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε, σε συνεχεία προηγούμενων αποφάσεων του Δ.Σ. της ΚΟΚ κατά τις προηγούμενες περιόδους, με μοναδικό γνώμονα το καλό της κυπριακής καλαθόσφαιρας αλλά, ώστε να μπορέσουν οι κύπριοι καλαθοσφαιριστές να έχουν πιο αναβαθμισμένο ρόλο στις ομάδες τους, ενώ παράλληλα θα είναι το μεταβατικό στάδιο για περαιτέρω μείωση του αριθμού ξένων καλαθοσφαιριστών.

 

 

Comments
To Top