ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Ποια είναι η Siroki Brijeg!(Φώτος)

Η μία από τις δύο υποψήφιες αντιπάλους μας στον Γ΄προκριματικό γύρο είναι η Σιρόκι Μπριγιεγκ Βοσνίας. Ιδρύθηκε το 1948 και το πλήρες όνομα της είναι Nogometni Klub Široki Brijeg. Παρατσούκλι της είναι το Plavi(Blues). Αγωνίζεται στο στάδιο Pecara που είναι χωρητικότητας περίπου 7000 θεατών.

Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από Βόσνιους ποδοσφαιριστές, ενώ υπάρχουν σ΄αυτό και οκτώ Κροάτες ποδοσφαιριστές καθώς και ένας Βραζιλιάνος.

Για να αγωνίζεται στο Γιουρόπα Λιγκ η Σιρόκι, κατέκτησε το Κύπελλο Βοσνίας αφού σε διπλούς αγώνες για τον τελικό νίκησε τη Σεράγεβο εκτός έδρας με 0-1, ενώ έχασε με το ίδιο σκορ στην έδρα της για να επικρατήσει στα πέναλτι με 4-2. Στο πρωτάθλημα της περασμένης περιόδου η Σιρόκι κατέλαβε την 7η θέση και ήταν στο 2ο γκρουπ για τα πλέι-οφ της διαβάθμισης. Προπονητής της είναι ο Κροάτης Goran Sablic!

Στον 1ο προκριματικό απέκλεισε την Ordabasy με 2-0 στην έδρα της ενώ εξήλθε ισόπαλη 0-0 εκτός έδρας. Στον 2ο προκριματικό κληρώθηκε με την Αμπερτίν με την οποία εξήλθε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας και την ερχόμενη Πέμπτη είναι ο επαναληπτικός στην Βοσνία.

Δείτε φωτογραφίες από το γήπεδο της Σιρόκι(Pecara stadium):

Comments
To Top