ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Ταπεινά και παθιασμένα…

Η ομάδα μας πέρασε επιτυχώς το εμπόδιο της Aberdeen, καταβάλλοντας την δύσκολα με 2-0. Σύσσωμο το οικοδόμημα του Απόλλωνα, ο καθείς από την θέση του, συνέδραμε στην επίτευξη του στόχου, που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League για τρίτη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου.

Τις προηγούμενες φορές ο Θρύλος κατόρθωσε να υπερπηδήσει τα εμπόδια της Nice και Lokomotiv αντίστοιχα, με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται στην Κύπρο όπως και φέτος. Λαμβάνοντας υπόψη την προκλήρωση στις 4/8, ο θεωρητικά πιο βατός αντίπαλος ήταν η Midtjyland βάσει της συγκομιδής των βαθμών (16.300). Εξού και ο λόγος που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έγινε πανηγυρική, λες και ο Απόλλωνας εξασφάλισε ήδη το εισιτήριο για τους ομίλους.

Αν αναλογιστεί κανείς πως αποφεύχθηκαν δυνάμεις όπως Everton και Athletic Club, δύναται να αντιληφθεί πως τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ωστόσο, επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο σύλλογος της Δανίας που έχει να επιδείξει αξιόλογα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Την περίοδο 2015 -16 αφού κατόρθωσε να αποκλείσει (!) την Southampton στα playoffs δίχως να ηττηθεί, στη συνέχεια προκρίθηκε στους 32 της διοργάνωσης τερματίζοντας δεύτερη πίσω από την Napoli, αφήνοντας πίσω τις Club Brugge και Legia Warsaw. Μπορεί να αποκλείστηκε από την Manchester United με το βαρύ 5-1, αλλά είχε προηγηθεί η νίκη του 2-1 θορυβώντας τον αγγλικό σύλλογο.

Εν κατακλείδι, χωρίς υπέρμετρο σεβασμό, ταπεινά και παθιασμένα, η «κυανόλευκη» στρατιά θα πρέπει να ξοδέψει όσες δυνάμεις χρειαστεί προκειμένου να εισέλθει εκ νέου στους ομίλους. Να ταξιδέψει εκ νέου τους τρελούς στα πέταλα της Ευρώπης.

Comments
To Top