ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή εμφάνιση χωρίς αντίκρισμα!(video)

Στις 14 Σεπτεμβρίου, 1989 η ομάδα μας αντιμετώπισε στο Τσίρειο στάδιο την Ρεάλ Σαραγκόσα στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα του 1ου γύρου του κυπέλου ΟΥΕΦΑ.

Η ομάδα του Βλατισλάβ Έγκελ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ίσως την καλύτερή της μέχρι τότε, αλλά δεν πήρε το αποτέλεσμα που της άξιζε.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ξεδίπλωσαν τις πλούσιες ποδοσφαιρικές αρετές τους και υποχρέωσαν τους ισπανούς σε παθητικό ρόλο πολιορκώντας συνεχώς την ισπανική άμυνα όμως άλλοτε  η ατυχία και άλλοτε η αστοχία δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να σημειώσει ένα γκολ και να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

Η Ρεάλ Σαραγκόσα προηγήθηκε σε καθοριστικό σημείο στο 44’ του αγώνα με πέναλτι του Χουανίτο, και αφού οι ποδοσφαιριστές μας έδειχναν ανίκανοι να βάλουν την μπάλα στο δίχτυ, τελικά στο 73’ ο Παρντέζα εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα μας Κονιώτη και ανενόχλητος σημείωσε το 2-0. Όλα  πλέον είχαν κληθεί και στο 84’ λεπτό οι Ισπανοί έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα με ασύλληπτη κεφαλιά του Αλφάρο διαμορφώνοντας το τελικό 3-0, μια μαγική εικόνα κι ένα αποτέλεσμα πλασματικό πέρα για πέρα.

Θεατές: 6,490

Ημίχρονο: 0-1

Σκόρερς: Χουανίτο 44’ πεν., Παρντέζα 73’,Αλφάρο 84’

Διαιτητής: Τοντόρ Κόλεφ (Βουλγαρία)

Απόλλων: (Έγκελ): Κονιώτης, Αντρελλής, Πίττας, Δ. Ιωάννου, Π. Χριστοφή, Γιαγκουδάκης, Τσολάκης (73′ Λ. Αθανασίου), Γ. Ιωσηφίδης (88′ Ορφανίδης), Πτακ, Γ Ιωάννου, Άνταμτσικ.

Ρεάλ Σαραγκόσα: Σιλαβέρτ,Χούλια, Αλφάρο, Σενιόρ, Φράιλε,Χουανίτο, Παρντέζα, Βισκάινο (75’ Γκλάρια),Χιγκέρα,(64’ Σαλίνας),Σιράκοφ, Βιλαρόγια.

 

Comments
To Top