ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Ο τελευταίος γηγενής που σκόραρε σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα!(video)

Στην ευρωπαϊκή ιστορία του Απόλλωνα τέσσερεις μόνο γηγενής ποδοσφαιριστές κατάφεραν να σκοράρουν σε εκτός έδρας αναμέτρηση.

Ο τελευταίος που έχει καταφέρει αυτό το επίτευγμα ήταν ο τότε ο μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος αποκτήθηκε την περίοδο 1997/98 με υποσχετική από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Αυτό συνέβηκε πριν δύο σχεδόν δεκαετίες, συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου, 1998 όταν στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα του κυπέλλου κυπελλούχων αντιμετωπίσαμε την Γιάπλονετς Τσεχίας. Η ομάδα μας ήταν πίσω σκορ με 2-0 και ο Μάριος Θεμιστοκλέους στο 60’ του αγώνα σκόραρε με κεφάλι το καθοριστικό γκολ μειώνοντας σε 2-1 ισοφαρίζοντας τον πρώτο αγώνα και οδηγώντας το παιγνίδι στην ημίωρη παράταση και στα πέναλτι όπου έλαμψε το άστρο του νυν προπονητή μας Σωφρόνη Αυγουστή δίνοντας την χρυσή πρόκριση στην ομάδα μας.

Για την ιστορία οι άλλοι τρεις γηγενείς ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν σε ευρωπαϊκή εκτός έδρας αναμέτρηση, με χρονολογική σειρά, είναι οι Κωστάκης Βασιλειάδης, Πάμπος Πίττας και Άγγελος Τσολάκης.

 

Comments
To Top