ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Διαχρονικά δύσκολος αντίπαλος!

Συνολικά, ο Απόλλωνας αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό 98 φορές. Η ομάδα μας κέρδισε 39 φορές, ποσοστό 40%, έχασε 28 φορές ενώ τα υπόλοιπα 31 παιγνίδια έληξαν ισόπαλα. Στα τέρματα η ομάδα μας προηγείται με 166-129.

Εκτός έδρας, η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό 48 φορές σε αγώνες Α’ φάσης. Η ομάδα μας κέρδισε 13 φορές, ποσοστό 27%, έχασε 18 φορές ενώ τα υπόλοιπα 17 παιγνίδια έληξαν ισόπαλα. Στα τέρματα ο Ολυμπιακός προηγείται με 76-72!

Από την περίοδο 2006/07 και μετέπειτα και σε σύνολο 5 αγώνων κόντρα στον Ολυμπιακό η ομάδα μας μετράει μια μόνο νίκη, μια ήττα και τρεις ισοπαλίες με ποσοστό επιτυχίας 20%. Στα 5 αυτά παιγνίδια ο Απόλλωνας έχει σκοράρει 7 γκολ (1,4 γκολ ανά αγώνα) και έχει δεχτεί 6 γκολ ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του μια μόνο φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 5 από τα 7 γκολ της ομάδας μας επιτεύχθηκαν στο Α’ ημίχρονο ενώ τα 3 από εξ αυτών στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα!
Στα 5 αυτά παιγνίδια στις 4 φορές που καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ μόνο στην μια φορά πήραμε την νίκη, στις υπόλοιπες τρεις χάσαμε στην μια ενώ στις άλλες δύο εξήλθαμε ισόπαλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός εκτός έδρας ποτέ δεν αποτελούσε εύκολη λεία για την ομάδα μας και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στα τελευταία 21 χρόνια μετρούμε μόλις τρεις νίκες στο ενεργητικό μας! Μάλιστα ο Απόλλωνας στα τελευταία 4 παιγνίδια αγνοεί την νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό εκτός έδρας και η τελευταία μας νίκη σημειώθηκε πριν 11 χρόνια συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου, 2006 όταν κερδίσαμε με 3-1!

Από το έμψυχο υλικό του Απόλλωνα κόντρα στον Ολυμπιακό σε αγώνες Α’ φάσης δεν έχει σκοράρει κανένας υφιστάμενος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα!

Η προϊστορία κόντρα στον Ολυμπιακό σε εκτός έδρας αγώνες Α’ φάσης από το 2006/07 και μετέπειτα:

 

 

 

Comments
To Top