ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ

Beatles put music!

Ακόμη και ως σήμερα οι απόψεις διίστανται για το ποια ομάδα του μεγάλου λιμανιού υποστήριζαν οι τρεις από τους τέσσερις του θρυλικού συγκροτήματος Beatles μιας και για τον Χάρισον δεν υπάρχει κανένα μυστήριο αφού δήλωνε οπαδός της «τρίτης ομάδος» της πόλης ονόματι Τρανμίρ! Ο δε Ρίνγκο απαντούσε ότι «του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο με τον Ελβις»!

Ωστόσο για τους Λένον και Μακάρτνεϊ, και με την απόσταση που δημιουργεί ο χρόνος, η εξιχνίαση των προτιμήσεών τους τείνει να λάβει μυθώδεις διαστάσεις με απίθανες ιστορίες, μαρτυρίες διαφόρων προσώπων και πολλές σημειολογικές ερμηνείες, σαν εκείνες που αγαπούσαν ιδιαίτερα τα «σκαθάρια» και που, ομολογουμένως, απαιτούν εξελιγμένη φαντασία.

Από τους τέσσερεις οι Λένον και Χάρισον δεν βρίσκονται πια στη ζωή΅, ενώ οι άλλοι δύο έστω και στα βαθιά γεράματα τους αποτελούν ζωντανούς θρύλους ανά το Παγκόσμιο!

Απόψε η γενέτειρα τους πόλη του Λίβερπουλ φιλοξένησε ένα «θρασύτατο» παλικάρι από τα δυτικά προάστια της άγνωστης για εκείνους Λεμεσού, που για ένα βράδυ κατάφερε έστω και αν αυτό μοιάζει για πολλούς ως ιεροσυλία, να γίνει πιο δημοφιλής απ’ αυτούς!

Η μια πλευρά του Μέρσισαϊντ όπου δεσπόζουν οι οπαδοί της Λίβερπουλ τον αποθεώνουν, ενώ η άλλη πλευρά απορεί σαστισμένη ποιος είναι αυτός ο τύπος που ήρθε μέσα στο «Goodison Park» και τόσο καρυδάτο θράσος τους έκανε να χάσουν τον ύπνο τους!

Ο Σωφρονής Αυγουστή ο άνθρωπος που αρνείται να χάσει έκανε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να παραμιλά με τον προπονητικό του τσαμπουκά αφού όσο ο χρόνος περνούσε, αυτός εκστασιασμένος και μη δεχόμενος την προδιαγραφόμενη ήττα έριχνε στον αγωνιστικό χώρο επιθετικούς αγνοώντας το τιμητικό 2-1 που για πολλούς προπονητές του modern football θεωρείται και ως ποδοσφαιρικό λάφυρο!!!

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Θρύλο ισόπαλο με 2-2, τον θρυλικό «κυανόλευκο» κόσμο να τρελαίνεται στο «πέταλο», τους ποδοσφαιριστές της ομάδας ένα κουβάρι να πανηγυρίσουν τον άθλο τους ,αλλά και τον Σωφρόνη πιο μάγκας από ποτέ να νιώθει απόλυτα δικαιωμένος για όσα έπραξε από το πάγκο!

Ίσως αυτό που έπραξε ο Σωφρόνης σήμερα στο Λίβερπουλ, να αποτελέσει μια από τις τελευταίες εμπνεύσεις του Πωλ ΜακΚάρτνεϊ και να γράψει ένα ύμνο για ένα τρελαμένο «κυανόλευκο» παλικάρι αλλά και για κάτι τύπους που αρνούνται πεισματικά να χάσουν!

Beatles put music και με την μοναδική σας ερμηνεία τραγουδήστε κι εσείς «Μεγάλωσα δεν άλλαξα δεν έβαλα μυαλό…»!

Comments
To Top