ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ

Ήταν σαν κάτι απογεύματα…

Το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα είχε ολοκληρωθεί και από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του Τσίρειου διέκρινες πρόσωπα χαμογελαστά, ευδιάθετα, πρόσωπα γεμάτα από ποδοσφαιρική ικανοποίηση!

Τότε το μυαλό αλλά κυρίως η μνήμη ταξίδευσε νοητά πίσω στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα σε εκείνη την αλησμόνητη σεζόν του 1990-01 τότε που επίτιμος καλεσμένος της περασμένης Κυριακής (1/10) ονόματι Ευγένιος Πτακ, μαζί με μια παρέα γηγενών ποδοσφαιριστών και ένα «τρελό» Σλοβένο επιθετικό, έβαζαν πλώρη για ένα ταξίδι ονειρικό μαγικό και ανεπανάληπτο!

Φαίνεται πως η αύρα του Πολωνού σκέπασε τη δυτική, «εμβολίασε» τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη που βγήκαν από το αποδυτήριο αποφασισμένοι να ξεμπερδεύουν από νωρίς και χωρίς να δώσουν απολύτως κανένα δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» να ελπίζουν έστω και για μια στιγμή ότι μπορούσαν για κάποιο όφελος. Το παιχνίδι κύλησε όπως όλοι είχαμε ευχηθεί πριν την έναρξη του, με μια αρμάδα να κατασπαράζει στην κυριολεξία τον αντίπαλο της, ο οποίος στο τέλος μάλλον έμεινε και ευχαριστημένος με την πεντάρα που έχει εισπράξει!

Το χθεσινό απόγευμα ήταν σαν εκείνα της «χρυσής» εποχής των early 90′, που καθόσουν στη δυτική και δεν ρωτούσες τον διπλανό σου αν θα κερδίσουμε σήμερα, αλλά με πόσα γκολ θα κερδίσουμε!

Ήταν σαν κάτι απογεύματα Κυριακής, που έβλεπες κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης τον φόβο των αντιπάλων ποδοσφαιριστών μιας και γνώριζαν εκ των προτέρων ότι τους περιμένει ένα δύσκολο προς εφιαλτικό απόγευμα!

Ήταν σαν κάτι απογεύματα Κυριακής, που λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο άρχιζες με την υπόλοιπη παρέα να βάζεις στοίχημα για το ποιος θα σημειώσει το επόμενο γκολ και το αμέσως επόμενο και πάει λέγοντας…

Ήταν σε κάτι απογεύματα Κυριακής, που δεν ήθελες με τίποτα να τελειώσει η αναμέτρηση και εκστασιασμένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών φώναζες με την υπόλοιπη δυτική…«Θρύλε βάλε κι άλλο γκολ κι άλλο γκολ…»!

Ήταν σε κάτι απογεύματα Κυριακής, που με το που ολοκληρωνόταν ο αγώνας άρχιζε η «λογομαχία» με κάποιο φίλο για το ποιος ήταν ο κορυφαίος, μιας και η απόδοση όλων όσων αγωνίστηκαν ήταν από πολύ καλή μέχρι και ως άριστη!

Αυτά τα απογεύματα μας είχαν πράγματι λείψει και τα λησμονούσαμε διακαώς, ωστόσο χθες Σωφρόνης και οι ποδοσφαιριστές του, φρόντισαν να τα προσθέσουν κι αυτά στο ποδοσφαιρικό τους ρεπερτόριο…

Ποδόσφαιρο ολοκληρωτικό γεμάτο από όλα εκείνα τα στοιχεία που γουστάρεις να βλέπεις τόσο ως οπαδός όσο και ως φίλαθλος! Σίγουρα αυτό που είδαν τα μάτια μας την χθεσινή Κυριακή θα είναι δύσκολο να το βιώνουμε σε κάθε εντός έδρας αγώνα, ωστόσο όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά!

Η ομάδα διανύει μια από τις καλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, στηρίξτε την προσπάθεια μιας και ο δρόμος για την επιστροφή στην κορυφή είναι δύσκολος γεμάτος από εμπόδια που με την πάροδο του χρόνο θα γίνονται ολοένα και ψηλότερα βλέποντας τον Θρύλο αποφασισμένο για την μεγάλη υπέρβαση!

Comments
To Top