ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 58 χρόνια!

Σαν σήμερα, (11/10) πριν ακριβώς 58 χρόνια, ο Απόλλωνας αντιμετώπισε στο ΓΣΟ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της περιόδου 1959/60, την Ομόνοια την οποία κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του επικρατώντας με 1-0.

Το χρυσό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Κωστάκης Διανέλλος στο 33’ του αγώνα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες τελείωσαν το ντέρμπι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής των Μιχαλάκη Κωνσταντίνου (Γαβαλούδι) και Ανδρέα Κωσταντίνου (Έσσο) στο 53’.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Ομόνοια εκείνη την περίοδο τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας 1 μόλις βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Ανόρθωση.

Ο Κωστάκης Διανέλλος ήταν μέλος της ομάδας μας από τον πρώτο χρόνο ίδρυσης της και αγωνίστηκε στα πρώτα 5 χρόνια του Απόλλωνα στην Α’ κατηγορία 1957/58-1961/62 σημειώνοντας συνολικά στον θεσμό του πρωταθλήματος 3 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωστάκης Διανέλλος απολαμβάνει ένα ξεχωριστό ρεκόρ αφού, πέραν του γκολ του που έδωσε στην ομάδα μας την πρώτη νίκη στην ιστορία της κόντρα στην Ομόνοια, είναι επίσης ο ποδοσφαιριστής που έχει υπογράψει την πρώτη νίκη στην ιστορία μας κόντρα και στο ΑΠΟΕΛ αφού πέτυχε το νικητήριο γκολ με 2-1 στο ΓΣΠ την περίοδο 1957/58.

 

 

Comments
To Top