ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Από πλευράς στατιστικής κόντρα στον Άρη!

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Απόλλωνα επί του Άρη, σε αγώνες α’ γύρου, σημειώθηκε την 4η αγωνιστική της περιόδου 1962/63 με σκορ 7-1 με σκόρερς τους Μάριο Σωφρονίου (3), Κωστάκη Βασιλειάδη (2), Γιαννάκη Βασιλειάδη και Δημήτρη Κόκκινο.

Ο ποδοσφαιριστής μας που είχε την καλύτερη παράδοση, κόντρα στον Άρη ήταν ο Ούκας Σόσιν ο οποίος πέτυχε συνολικά 6 γκολ, ενώ 5 ποδοσφαιριστές της ομάδας μας έχουν σκοράρει χατ-τρικ απέναντι στον Άρη, (Μάριος Σωφρονίου, Δημητράκης Αντωνίου, Άντρος Κωνσταντίνου, Σλάτζιαν Τσέποβιτς και Ούκας Σόσιν),πάντοτε σε αγώνες α’ γύρου.

Ο κύπριος ποδοσφαιριστής μας με τα περισσότερα γκολ κόντρα στον Άρη, είναι ο Δημητράκης Αντωνίου με 5 γκολ ενώ ο μοναδικός κύπριος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που έχει καταφέρει να σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιγνίδια α’ γύρου κόντρα στον Άρη είναι ο ΜίνωςΚακουλλής.

Ο τελευταίος Κύπριος ποδοσφαιριστής μας που σκόραρε κόντρα στον Άρη είναι ο Άθως Σολωμού την περίοδο 2007/08 στην νίκη μας με 2-1!

Η μεγαλύτερη μας ήττα από τον Άρη σημειώθηκε την περίοδο 1973/74, με 3-0 ενώ τα περισσότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί σε ένα αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων σημειώθηκαν στις νίκες μας με 7-1 και 5-3 την περίοδο 1962/63 και 1967/68 αντίστοιχα!

Το 1ο ιστορικό γκολ του Απόλλωνα επί του Άρη σημείωσε ο αείμνηστος Ανδρέας Γεωργίου (Καντηλανάφτης) στις 9 Νοεμβρίου, 1957 σε ένα παιγνίδι που έληξε ισόπαλο 1-1 στο ΓΣΟ.

Comments
To Top