ΣΤΗΛΕΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους!

Ισόπαλο τον ντέρμπι στην «ΑΡΕΝΑ» κόντρα στην ΑΕΚ. Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου.

Μπρούνο Βάλε: Είχε καλές αποκρούσεις και αντέδρασε σωστά στα λίγα σουτ που επιχείρησαν οι αντιπάλοι στην εστία.Λάθος αντίδραση στο γκολ που δέχεται αφού το δέχεται από την κλειστή του γωνία.Θα μπορούσε να αποκρούσει.

Ζοάο Πέδρο: Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο.Δεν αφήνει να περάσει τίποτα από την πλευρά του και βοηθά πάρα πολύ και επιθετικά ενώ συνεργάζεται άωογα με τον Γιάκολις.

Ζάντερ Σαντάνα: Ξεκίνησε καλά αλλά στην συνέχεια έπεσε κατακόρυφα.Έδειξε επηρεασμένος από την αποχή του.Όταν δε πέρασε στο αριστερό άκρο δεν πρόσφερε καθόλου και έκανε μάλιστα το αχρείαστο λάθος που έφερε το κόρνερ και στην εξέλιξη το γκολ.

Έκτορ Γιούστε: Πολύ καλός ο Ισπανός.Καθάρισε όλες τις φάσεις και έβγαινε πρώτος στην μπάλα,ενώ ήταν πολύ καλός και με την μπάλα στα πόδια.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: Και ο Γάλλος ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα αφού δεν επέτρεψε πολλά στους αντιπάλους.Έκανε όμως 2 επιπόλαια λάθη που παρολίγον να στοιχίσουν.

Εστεπάν Σακέτι:Έτρεξε και μάρκαρε όσο κανείς άλλος αλλά προς το τέλος έμεινε από δυνάμεις.Μέχρι το 70 ήταν ο γνωστός Σακέτι με πίεση στην μπάλα και ακατάπαυστο τρέξιμο.

Άλεφ ντο Σάντος: Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον μικρό Βραζιλιάνο που στο πρώτο είχε καλύτερη απόδοση και βοηθούσε τόσο αμυντικά όσο και οργανωτικά αλλά στην συνέχεια περιορίστηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Άλεξ ντα Σίλβα: Μέχρι το 30 πήρε μπάλα έφτιαξε παιχνίδι και βοήθησε την ομάδα να κυριαρχήσει.Μετά από αυτό το διάστημα έπεσε και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκτός παιχνιδιού.

Αντόνιο Γιάκολις: Άλλη μια ασσίστ για τον Κροάτη που έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο αφού συνεχώς δημιουργούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου έχασε μια κλασσική ευκαιρία για το 2-0.Στην συνέχεια έγινε αλλαγή,κατά την άποψη μου λανθασμένα αφού ήταν ο μόνος που μπορούσε να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση.

Αντρέ Σκέμπρι: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ουσιαστικός κράτησε μπάλα,άνοιξε χώρους και δημιούργησε φάσεις.Στο δεύτερο έπεσε και αυτός και περιορίστηκε στο αμυντικό κομμάτι που του επιβάλει η θέση του.

Άντον Μάγκλιτσα: Σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο ντέρπι.Πολύ καλός σε όλο το διάστημα που αγωνίστηκε αφού έδωσε μάχες ανάμεσα σε 3 και στην συνέχεια 2 αντιπάλους.

Γιώργος Βασιλείου: Πέρασε αλλαγή στο αριστερό άκρο της άμυνας και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις.Έκλεισε σωστά τον αντίπαλο του και κέρδισε τις πλείστες μάχες,ενώ ήταν και από τους λίγους που ανέβηκε στην επίθεση το δεύτερο ημίχρονο.

Άλαν Σόουζα: Αντικατέστησε τον κουρασμένο Ντα Σίλβα αλλά ήταν λες και δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα αφού έκανε πιο λίγα από τον προκάτοχο του.Άποψη μου πως έχει υποτιμήσει το επίπεδο και χρειάζεται αφύπνιση αφού δεν έχει προσφέρει σχεδόν καθόλου.

Εμίλιο Ζελάγια: Ο Αργεντίνος πέρασε στην θέση του Μάγκλιτσα αλλά το μόνο που θα μας θυμίζει την παρουσία του θα είναι η κιτρινη κάρτα που του στερεί την συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα.Βέβαια δεν φέρει αποκλειστική ευθύνη αφού η μπάλα σπάνια πήγαινε σε αυτόν.

Προπονητής: Ξεκίνησε με το γνωστό 4-2-3-1.Κράτησε μπάλα στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα και έκανε το παιχνίδι της σκοράροντας και ένα γκολ.
Στο δεύτερο επέλεξε να δώσει την μπάλα και να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις,μια τακτική που την εφαρμόζουν πολλές ομάδες.Σε συνδυασμό με τον αγώνα της Πέμπτης θεωρώ πως σωστά έπραξε αφού το ζητούμενο ήταν οι 3 βαθμοί.Πιστεύω όμως η τακτική αυτή ακυρώθηκε με τις αλλαγές του προπονητή μας και κυρίως αυτή του Γιάκολις αφού ήταν ο μόνος που μπορούσε να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση,έστω και αν γνωρίζουμε πως δεν έχει καλά τελειώματα.Πλην του Βασιλείου,ούτε ο Ζελάγια βοήθησε αφού δεν έφτανε η μπάλα μπροστά,ούτε και ο Αλαν. Καθόλου καλός σαν αριστερό χαφ και ο Ζάντερ που δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο που είχε μετά την εσωτερική αλλαγή.Ακόμα και έτσι όμως ο αντίπαλος μόνο από λάθη έφτιαξε φάσεις και αυτό που προβληματίζει πιο πολύ δεν είναι πως ισοφαριστήκαμε σε ακόμη ένα ντέρμπι αλλά το ότι ισοφαριστήκαμε από στατική φάση μετά από κακή αντίδραση ολόκληρου του αμυντικού μηχανισμού και στο τέλος και του τερματοφύλακα.Εν κατακλείδι ο προπονητής το συμπέρασμα του αγώνα είναι πως ο προπονητής σωστά διάβασε το παιχνίδι,το σχεδίασε συνάρτηση και του προηγούμενου παιχνιδιού της Ευρώπης αλλά παγιδεύτηκε στις δύο πρώτες αλλαγές του αφού δεν είχε ποδοσφαιριστή στο γήπεδο που να μπορεί να μεταφέρει την μπάλα γρήγορα στην επίθεση.Τέλος για την οικονομία του πρωταθλήματος θεωρώ τον βαθμό καλό και την διατήρηση του αήττητου ακόμη καλύτερη,φτάνει να έρθουν δύο νίκες με Αλκή και Εθνικό μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Comments
To Top