ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Επιτέλους τα είπε κάποιος έξω από τα δόντια!

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΟΠ Σάββας Κωνσταντίνου, ήταν ιδιαίτερα έντονος, αλλά και απογοητευμένος, μιλώντας στον SuperΣΠΟΡ Fm 104.0 για την Εθνική μας ομάδα, αφήνοντας αιχμές για τους διεθνείς παίκτες και προανήγγειλε εξελίξεις!

Επιτέλους βρέθηκε και κάποιος να τα πει με το όνομα τους τα πράγματα και ευελπιστούμε να αλλάξουν κάποια πράγματα!

Αναλυτικά οι δηλώσεις και επισημάνσεις του:

«Είμαστε απογοητευμένοι και προβληματισμένοι από την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας, ειδικά στο δεύτερο φιλικό με την Αρμενία. Θα κάτσουμε με τους προπονητές για να δούμε ποια είναι η δική τους εκτίμηση, όμως επαναλαμβάνω ότι ολόκληρη η ΚΟΠ είναι πολύ απογοητευμένη, κυρίως από την προσέγγιση του αγώνα και η κριτική τους βαραίνει όλους, και τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά και εμένα προσωπικά. Πρέπει να συζητήσουμε για να δούμε τι θα κάνουμε, για να μην είμαστε ξανά, μία από τα ίδια.

Με προβληματίζει πολύ ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε ένα παιχνίδι. Κάνουμε επιλογή παιχνιδιών από πλευράς εμφανίσεων και αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος. Δεν μιλώ μόνο για τα φιλικά, αλλά και σε επίσημους αγώνες. Δεν είναι αποδεκτό πλέον η Εθνική ομάδα να είναι μίζερη. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αντιπροσωπεύουμε την πατρίδα μας και όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε ανάλογα, όταν φοράμε τη φανέλα της Εθνικής.

Είναι μήνυμα προς όλους αυτό, και προς τους προπονητές και προς τους παίκτες. Η διοίκηση της ΚΟΠ επένδυσε πολύ στην αναβάθμιση της Εθνικής μας, για να δώσει ενθουσιασμό, αλλά και για να καλύψει κάποιες αδυναμίες και δυστυχώς δεν ανταποκρινόμαστε. Πρέπει να μπουν στην προσπάθεια των παικτών μας, το πάθος, η διάθεση και η μαχητικότητα. Είναι μέρος της κουλτούρας μας να λείπουν αυτά και είναι κοινωνικό το πρόβλημα, όμως κάποτε πρέπει να σταματήσει και δεν είναι αποδεκτό πλέον, να υπάρχουν δικαιολογίες όταν παίζει η Εθνική Ανδρών”.

Για το αν πιστεύει ότι οι διεθνείς μας, δίνουν περισσότερα σε συλλογικό παρά σε εθνικό επίπεδο:

«Μας ανησυχεί και αυτό και είναι προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα και η κριτική που κάνω. Δεν είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε μίζερη παρουσία της Εθνικής. Δεν λέω να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, αλλά να δείχνουν οι παίκτες ότι μπαίνουν στο γήπεδο και τα δίνουν όλα».

Για το τι πρέπει να αλλάξουμε, για να μην είμαστε “μια από τα ίδια” και στην επομένη προκριματική διοργάνωση:

«Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Θα γίνει μία συζήτηση στην ΚΟΠ η οποία ψάχνεται συνεχώς και δεν μένει απαθής. Από τη μία λέμε ότι είναι λίγος ο χρόνος που παίρνουν οι Κύπριοι παίκτες στην Α΄ κατηγορία, αλλά πρέπει από την άλλη, να βρούμε τρόπους ώστε ο Κύπριος ποδοσφαιριστής να γίνει πιο επαγγελματίας και πιο ανταγωνιστικός. Αρχίσαμε από τις μικρές Εθνικές ομάδες, αλλά χρειάζεται και η Πολιτεία να βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Υπάρχει ταλέντο, αλλά υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη των νεαρών παικτών και πρέπει να δούμε τι δεν κάνουμε σωστά και δεν μπορούμε να βγάλουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές».

Για το θέμα της κριτικής στην Εθνική Κύπρου:

«Θέλω σε αυτό το σημείο να κάνω και μία παράκληση προς εσάς τους αθλητικογράφους, για να κάνετε κριτική στην Εθνική μας ομάδα. Δείτε την κριτική που γίνεται στους Ιταλούς μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ και ρωτώ. Εμείς αγαπάμε λιγότερο τη χώρα μας από τους Ιταλούς; Η Εθνική Κύπρου πρέπει να γίνει η προτεραιότητα όλων μας, γι΄ αυτό, μη διστάζετε να κάνετε κριτική. Η καλόπιστη, ακόμα και η σκληρή κριτική θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι».

 

 

 

 

Comments
To Top