ΑΝΤΡΕΣ

«Οι οπαδοί μας είναι πολύ ωραίοι όταν έρχονται στα παιχνίδια, όταν μπαίνουν στο στάδιο μας σπρώχνουν, είναι φανταστικό».(video)

Επί της ευκαιρίας που ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Άλεξ Ντα Σίλβα επισκέφτηκε τα γραφεία του ΠΑ.Σ.Π., για τη παραλαβή του βραβείου Stoiximan Top Goal 8ης Αγωνιστικής, (απευθείας εκτέλεση φάουλ στο παιχνίδι με τον Άρη), ήταν και καλεσμένος της 7ης εκπομπής PASP Extra Time.

Ο Άλεξ μίλησε για τις εμφανίσεις του, τον Απόλλωνα, το Europa League, το Κυπριακό πρωτάθλημα και το δικό του μέλλον. Στο τέλος παίζει και το καθιερωμένο Παιχνίδι Μνήμης.

Η εκπομπή είναι μια συνεργασία του ΠΑ.Σ.Π. με την AlfasportsTV. Χορηγός της εκπομπής το mAPPa, το παιχνίδι γνώσεων του Κυπριακού ποδοσφαίρου και Δωροθέτης του Παιχνιδιού Μνήμης το Platinum στην Κακοπετριά.

Πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεστε σε διπλό μέτωπα, το κυπριακό πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι μία δύσκολη χρονιά για εμάς. Είναι δύσκολο να διαχειρίζεσαι να είναι φορμαρισμένοι οι παίκτες γι’ αυτές τις δύο διοργανώσεις. Αλλά έχουμε ένα σπουδαίο γκρουπ φέτος και σπουδαίους παίκτες και μέχρι τώρα όλα είναι μία χαρά».

Αν μπορεί φέτος ο Απόλλωνας να πάρει το πρωτάθλημα: «Είμαι στον Απόλλωνα τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε τα κύπελλα και τα δύο σούπερ καπ. Όλοι μιλάνε για το πρωτάθλημα, ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα πάμε βήμα με βήμα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Θα πάμε βήμα-βήμα και πιστεύω ότι είναι ο στόχος μας φέτος».

Ποιοι θα είναι οι ανταγωνιστές για τον τίτλο: «Φέτος στο πρωτάθλημα το επίπεδο είναι πολύ καλύτερο από τα δύο τελευταία χρόνια. Η Ανόρθωση είναι πολύ δυνατή ομάδα, η ΑΕΚ όπως είναι πάντα, η Ομόνοια είναι καλύτερη φέτος, η ΑΕΛ είναι εκεί, ο ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ. Και η ομάδα μας το ίδιο. Είμαι πολύ περίεργος να δω τα πλέι οφ φέτος, θα είναι δέκα τελικοί!».

Για τη δική του απόδοση τη φετινή σεζόν: «Ο προπονητής πρέπει να διαχειρίζεται τους παίκτες και να χωράνε στην ομάδα. Σε κάποια παιχνίδια ξεκουράζεσαι και πιστεύω πως σε αυτά που έπαιξα, βοήθησα πολύ. Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου».

Πώς βλέπει την απόδοση της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στις Έβερτον, Αταλάντα και Λιόν: «Πριν ξεκινήσουμε, όλοι πίστευαν ότι θα χάσουμε και τα έξι παιχνίδια. Μετά όμως με την Λιόν εντός έδρας νιώθαμε ότι αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Το ίδιο και με την Έβερτον εκτός, όπου δεχτήκαμε ένα γκολ που δεν αξίζαμε, αφού ήμασταν πολύ καλοί. Με την Αταλάντα, που είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου, εντός έδρας πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίζαμε το αξίζαμε. Είναι πολύ δύσκολος όμιλος, όμως είμαι πολύ περήφανος που είμαι στον Απόλλωνα και που παίζω με αυτούς τους συμπαίκτες. Τους βλέπω, πώς τρέχουν και προπονούνται, είμαστε μία ομάδα που πιστεύει μέχρι τέλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

Για τους οπαδούς: «Οι οπαδοί μας είναι πολύ ωραίοι όταν έρχονται στα παιχνίδια, όταν μπαίνουν στο στάδιο μας σπρώχνουν, είναι φανταστικό. Τους χρειαζόμαστε επειδή είναι επιπλέον δύναμη για εμάς. Είναι πολύ ωραίο στο Τσίρειο να τους βλέπεις εκεί. Μας δίνουν αυτό το κάτι επιπλέον. Ελπίζω να έρχονται σε κάθε παιχνίδι να μας στηρίζουν με το πάθος τους».

Πώς νιώθει την Κύπρο, αν τη νιώθει σαν το δεύτερο του σπίτι: «Αγαπώ αυτό το μέρος. Έχω πρόβλημα στο σπίτι, επειδή όταν οι όλοι σταματήσουν την καριέρα τους, θέλουν να γυρίσουν στη χώρα τους. Η σύζυγός μου είναι από το Βέλγιο και εκεί δεν βλέπουν ποτέ τον ήλιο (γέλια), κάτι που πάντα της αστειεύομαι. Τώρα που ήρθαμε στην Κύπρο δεν θέλει να φύγει από εδώ! Μου λέει να βρω τρόπο να μείνουμε. Εδώ γεννήθηκε και ο υιός μου».

Τι θα κάνει όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Αυτή τη στιγμή θέλω να μείνω εδώ. Μιλάω με τον ατζέντη μου για να δουλέψω μαζί του. Μου αρέσει να πηγαίνω γήπεδο, να βλέπω παίκτες. Με τον Μακρίδη, που είναι ο καλύτερος μου φίλος στην Κύπρο, τα συζητάμε αυτά συχνά και νομίζω είναι αυτό το μέλλον μου.

 

 

Comments
To Top