ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Χρόνια πολλά Θρυλικέ Οράσιο Καρντόσο!(video)

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 38 χρόνια,στις 29 Νοεμβρίου, 1979, στην πόλη Goya της Αργεντινής ήρθε στον κόσμο ένας ποδοσφαιριστής όσα χρόνια κι αν περάσουν θα έχει δικαιωματικά μια θέση στο πάνθεον των πιο θρυλικών ποδοσφαιριστών της ομάδας μας για το αξέχαστο γκολ που πέτυχε στον τελικό κυπέλλου το 2013 κόντρα στην ΑΕΛ που άλλαξε το ρου της ιστορίας του Απόλλωνα.

Με την ομάδα μας αγωνίστηκε 11 φορές στο θεσμό του πρωταθλήματοςμε 720 συνολικά λεπτά συμμετοχής και τέσσερεις στο θεσμό του κυπέλλου με 298 λεπτά συμμετοχής, κρίνοντας ουσιαστικά τον τελικό που έγινε στις 22 Μάιου 2013, όταν άνοιξε το σκορ στην ημίωρη παράταση με φοβερή φωτοβολίδα στη νίκη μας με 2-1 επί της ΑΕΛ.

Σε παλαιότερη του συνέντευξη στο www.balla.com.cy είχε πει τα ακόλουθα για τον αγώνα αυτό:

«Έχω πολλές αναμνήσεις από εκείνον τον αγώνα. Θυμάμαι πολύ έντονα την ατμόσφαιρα που υπήρχε πριν το παιχνίδι, όπου πολλοί δεν πίστευαν ότι μπορούσε ο Απόλλωνας να πάρει το Κύπελλο. Και θέλαμε την κούπα και γι’ αυτό, γιατί βλέπαμε ότι πολλοί θεωρούσαν φαβορί την ΑΕΛ. Ίσως οι περισσότεροι να μην περίμεναν να παίξουμε, όπως παίξαμε στον τελικό. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, ήμασταν πανευτυχείς. Δεν μπορώ να περιγράψω πώς αισθανόμασταν, βλέποντας και τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν σαν τρελοί. Γνωρίζαμε από πριν πόσο σημαντικός ήταν αυτός ο τίτλος για όλους, διοίκηση, κόσμο, παίκτες. Φανταστείτε πώς αισθανόμασταν όταν τα καταφέραμε.

Ήθελα πολύ να παίξω σε εκείνο το παιχνίδι! Εν τέλει δεν με επέλεξε ο προπονητής και περίμενα την ευκαιρία μου από τον πάγκο. Όσο περνούσαν τα λεπτά και έμενε το 0-0, δεν με… χωρούσε ο πάγκος. Δυστυχώς χρειάστηκε να τραυματιστεί ένας συμπαίκτης μου (σ.σ.: Παουλίνιο) για να μπω. Μπήκα πολύ συγκεντρωμένος. Είχα την ευκαιρία να σουτάρω και δεν το σκέφτηκα πολύ. Το έκανα, μπήκε. Γνώριζα πόσο σημαντικό γκολ ήταν, γιατί αντιλαμβανόμουν πόσο κόσμο έκανα ευτυχισμένο εκείνη τη στιγμή. Κι αυτό είναι το πιο όμορφο, να ξέρεις ότι έχεις κάνει τόσους φιλάθλους ευτυχισμένους».

Μεγάλε Οράσιο Καρντόσο χρόνια σου πολλά πάντοτε θα αποτελείς μέρος της ιστορίας του Απόλλωνα να’ σαι καλά όπου κι αν είσαι και σε ευχαριστούμε για όλα!

 

Comments
To Top