ΣΤΗΛΕΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους!

Φοβερός και τρομερός ο Θρύλος κέρδισε με 6-0 την Pafos Fc και συνεχίζει την πορεία του. Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου.

Μπρούνο Βάλε: Ακόμη ένα εύκολο βράδυ στην δουλειά για τον Πορτογάλο. Στις δύο τρεις στατικές που είχαν οι αντίπαλοι είχε καλές τοποθετήσεις και μάζεψε μπάλα, όπως και στα ένα δυο σουτ του αντιπάλου.

Ζοάο Πέδρο: Για άλλη μια φορά έκανε δικό του το δεξί άκρο. Πολύ καλός αμυντικά δεν έδωσε περιθώρια χώρου στον αντίπαλο. Ανέβηκε πολλές φορές στην επίθεση και συνδυάστηκε πολλές φορές με τον Γιάκολις βγάζοντας πάμπολλες φάσεις.

Γιώργος Βασιλείου: Συνεχίζει σε ψηλά στάνταρ απόδοσης ο Γιώργος. Δεν επέτρεψε την δημιουργία φάσεων από την πλευρά του αφού δεν έδινε χώρο δράσης στους αντιπάλους. Πολύ καλός και επιθετικά, πλαγιοκόπησε ουκ ολίγες φορές, προσφέροντας κι αυτός φάσεις για γκολ.

Έκτορ Γιούστε: Στα αρχικά στάδια του αγώνα, εκεί που οι αντίπαλοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί τους έκοψε τον βήχα με τις δυναμικές αντιδράσεις του και τις σωστές τοποθετήσεις του. Αρκετή βοήθεια και στο οργανωτικό κομμάτι αφού οι επιθέσεις ξεκινούσαν από πίσω.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: Πολύ καλός και ο Γάλλος που είχε σωστές τοποθετήσεις, καθάρισε αρκετές φάσεις και βοήθησε και στην δημιουργία παιχνιδιού από πίσω. Μοναδικό μελανό σημείο η λάθος επιστροφή της μπάλας προς τον Βάλε που έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει, κάτι που δεν έγινε αφού ο ίδιος έσωσε πριν την γραμμή.

Άλεφ Ντο Σάντος: Μεστή εμφάνιση από τον νεαρό που αναχαίτισε τις όποιες προσπάθειες έκαναν οι αντίπαλοι για δημιουργία παιχνιδιού. Αρκετά κλεψίματα στην μεσαία γραμμή και βοήθεια στην δημιουργία παιχνιδιού. Κερασάκι στην τούρτα το γκολ με δυνατή κεφαλιά.

Άλαν Σόουζα: Την καλύτερη του εμφάνιση στο κυπριακό πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο άλλος νεαρός Βραζιλιάνος αφού είχε αρκετά κοψίματα στην μεσαία γραμμή, γρήγορη και σωστή πρώτη πάσα που βοηθούσε στην μετάβαση του παιχνιδιού. Θα βοηθηθεί πιστεύω από αυτή την εμφάνιση και θα ανέβει κι άλλο.

Άλεξ ντα Σίλβα: Μέχρι το 3-0 είχε δύο ασίστ και ένα γκολ κανονιά που ξόφλησε το αντίτιμο του εισιτηρίου που πλήρωσαν οι φίλαθλοι και με το παραπάνω. Χάνει και πάλι το πέναλτι που δεν στοιχίζει, όμως πρέπει να το ψάξει και λίγο ο ίδιος αυτό το κομμάτι.  Αφού όμως δεν ήταν μοιραίος θα του δώσουμε τον τίτλο του κορυφαίου αφού είχε ενεργή συμμετοχή στα πρώτα τρία γκολ και έστω κι αν πολλοί συμπαίκτες του ήταν σε ψηλά στάνταρ απόδοσης.

Φώτης Παπουλής: Ο Ελλαδίτης είναι εδώ. Άνοιξε και πάλι το σκορ. Αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα με τις εφορμήσεις του, πήγαινε πίσω για να πάρει μπάλα και να μεταφέρει γρήγορα το παιχνίδι και βοήθησε και αμυντικά με τις επιστροφές του.

Αντόνιο Γιάκολις: Άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση από τον Γιάκολις. Ντρίπλες, επελάσεις, πλαγιοκοπήσεις και άλλα τόσα είχε το μενού από τον Κροάτη που δεν έγινε κάποια από τις πολλές πάσες του γκολ για να καταγραφεί σαν ασίστ αλλά έδωσε πολλές τέτοιες που οι συμπαίκτες του δεν έκαναν γκολ λόγω τερματοφύλακα. Φρόντισε όμως να σκοράρει ο ίδιος μετά από μια καταπληκτική ενέργεια.

Εμίλιο Ζελάγια: Μέσα σε όλες τις φάσεις ο Αργεντίνος, άργησε να σκοράρει αφού δικαιούταν το γκολ πιο νωρίς αλλά ο αντίπαλος κήπερ τον σταματούσε. Τελικά σκόραρε δις με το ένα εκ των δύο πολύ όμορφο τέρμα δείγμα της κλάσης του.

Αντριάν Σαρδινέρο: Μπήκε ορεξάτος, είχε τρεξίματα και έδωσε και ασίστ για γκολ. Καλή εμφάνιση από τον Ισπανό.

Ματίας Σπόλιαριτς: Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα για τον Σπόλιαριτς και πρώτη ασίστ στο ενεργητικό του. Σωστές πάσες και μοίρασμα του παιχνιδιού από τον νεαρό που έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Μίγκελ Μπεντόγια: Επανεμφάνιση μετά από 8 μήνες για τον Ισπανο που καταχειροκροτήθηκε και έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει αφού μπήκε αμέσως στον ρόλο του και παίζοντας πρώτη πάσα έδινε τον ρυθμό πότε από την θέση 8 και στην συνέχεια από την θέση 10.

Προπονητής: Με το γνωστό του σχήμα “κατέβασε” ο προπονητής με σαφείς εντολές για πίεση ψηλά, άμεση ανάκτηση κατοχής με πίεση στην μπάλα και γρήγορη μεταφορά παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του, το εκπληκτικό όμως είναι η νοοτροπία που χτίζεται, μια νοοτροπία που δεν έχει μόνο το πνεύμα του νικητή αλλά και αυτού που σέβεται τον κόσμο στις κερκίδες και του παρουσιάζει ένα θέαμα που τον εθίζει σε αυτό που βλέπει κάνοντας τον να μην θέλει να τελειώσει. Χαρακτηριστικό αυτής της νοοτροπίας οι δύο ασίστ που έδωσαν οι ποδοσφαιριστές που πέρασαν σαν αλλαγή και ενώ το παιχνίδι είχε κριθεί. Πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Σωφρόνη.

Comments
To Top