ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Βελτίωση και σε αυτό τον τομέα!

Το έχουμε ξαναγράψει και δεν θα διστάσουμε να το επαναλαμβάνουμε ότι συνήθως οι ομάδες που έχουν πολύ καλές άμυνες και κυρίως πολλά μηδέν παθητικό, (clean sheets αγγλιστί), είναι αυτές που κατακτούν τους τίτλους.

Τα τελευταία 10 χρόνια η πρωταθλήτρια ομάδα στα μισά της περίπου παιγνίδια, εντός και εκτός, κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν παθητικό. Η ομάδα μας από τα 11 φετινά της παιγνίδια κράτησε ανέπαφη εστία τις 4 φορές δηλ. ποσοστό 36% το οποίο ασφαλώς επιδέχεται βελτίωσης όμως η αλήθεια είναι ότι έχουμε βελτιωθεί στον τομέα αυτό μόνο όσον αφορά τους εντός έδρας αγώνες.

Στους 6 εντός έδρας φετινούς αγώνες μας μόνο στους 2 δεχτήκαμε γκολ, δηλ. ποσοστό 67% ανέπαφης εστίας, έχοντας μάλιστα διατηρήσει clean sheet στους δύο τελευταίους μας αγώνες.
Αν αρχίσουμε να κρατούμε ανέπαφη εστία και στους εκτός έδρας αγώνες, κάτι που δεν καταφέραμε ακόμη στη φετινή περίοδο καμία φορά, τότε η ομάδα θα έχει την τέλεια συνταγή για την κατάκτηση του τίτλου!

Για την ιστορία να αναφέρομε ότι ο Απόλλωνας όταν κατάκτησε το πρωτάθλημα το 1990/91 και 1993/94 είχε σε εντός και εκτός έδρας αγώνες 42,3% clean sheets!

Comments
To Top