ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ

Απ’ τον Κόρνο, απ’ την Καλαβασό και απ’ τα Κούκλια!

Πριν από χρόνια ερωτηθείς ο τεράστιος Φάνης Χριστοδούλου σε συνέντευξη του στο περιοδικό «ΤΡΙΠΟΝΤΟ» για το πως ένιωθαν οι παίκτες του Πανιωνίου όταν είχαν να αντιμετωπίσουν τον Άρη ή τον ΠΑΟΚ στο «Αλεξάνδρειο» τη δεκαετία του 80′ είχε τονίσει: «Άστα φίλε χάναμε πριν αντικρίσουμε το αεροδρόμιο της Μίκρας. Ουσιαστικά χάναμε πάνω απ’ τα Τέμπη»! Ατάκες που κράτησαν στο χρόνο και χρησιμοποιούνται ακομή και ως σήμερα όταν μια ομάδα δείχνει τόσο ισχυρή που κάνει τους αντιπάλους της να τρέμουν πριν καν την αντιμετωπίσουν!

Ο φετινός Απόλλωνας σκορπάει τον ποδοσφαιρικό τρόμο και το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ήταν και πάλι σαν εκείνα τα απογεύματα της «χρυσής» εποχής των early 90′, που καθόσουν στη δυτική και δεν ρωτούσες τον διπλανό σου αν θα κερδίσουμε σήμερα, αλλά με πόσα γκολ θα κερδίσουμε!

Ομάδες που τα περασμένα χρόνια έμπαιναν στο λεωφορείο με προορισμό τη Λεμεσό με την ελπίδα ότι θα κατάφερναν να πάρουν βαθμολογικό όφελος (πολλές μάλιστα πετύχαιναν τον σκοπό τους) πλέον στου δρόμου τα μισά, αρχίζουν να σκέφτονται τον επόμενο αντίπαλο όπως έκαναν και τότε σε εκείνα τα σπουδαία χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του 90′ αφού ο φετινός Θρύλος τρομάζει μέσα στο Τσίρειο!

Μετά από χρόνια σε διάφορα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης και παραμονές ενός εντός έδρας αγώνα ακούς από τους «κυανόλευκους» υποστηρικτές φράσεις μιας άλλης εποχής, όπως:«Αυτοί θα χάσουν απ’ τον Κόρνο, οι άλλοι απ’ την Καλαβασό, οι επόμενοι απ’ τα Κούκλια» και με τη γεωγραφία της Κύπρου να έχει την τιμητική της μιας και ο καθένας σκαρφίζεται κι από ένα χωριό της κάθε επαρχίας για να προσθέσει στο δικό του καφενειακό «ρεπερτόριο» θέλοντας να δείξει ότι ο Θρύλος θα κερδίσει την αναμέτρηση με συνοπτικές διαδικασίες!

Εκείνα τα απογεύματα μια άλλης εποχής γεμάτα από ποδοσφαιρική «έκσταση» που μας είχαν πράγματι λείψει και τα λησμονούσαμε διακαώς, ο Σωφρόνης και οι ποδοσφαιριστές του πλέον φρόντισαν να τα προσθέσουν κι αυτά για τα καλά στο ποδοσφαιρικό τους μενού, ένα μενού που προσφέρει ουσία, φαντασία, πάθος και θέληση αλλά πάνω απ’ όλα παιχνίδι χωρίς υποτίμηση!

Η υποτίμηση είναι μια λέξη που στοίχισε πολλά στον Απόλλωνα των περασμένων χρόνων και αυτή λέξη προσπαθεί συνεχώς να εκλείψει από το αποδυτήριο ο Σωφρόνης γνωρίζοντας ότι τις προηγούμενες σεζόν οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες έκαναν μεγάλη ζημία στη βαθμολογική συγκομιδή !

Πριν από μερικές εβδομάδες και μετά τη νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας ο γράφων μίλησε για ποδόσφαιρο ολοκληρωτικό γεμάτο από όλα εκείνα τα στοιχεία που γουστάρεις να βλέπεις τόσο ως οπαδός όσο και ως φίλαθλος! Σίγουρα αυτό που βλέπουν τα μάτια μας θα είναι δύσκολο να το βιώνουμε σε κάθε εντός έδρας αγώνα, ωστόσο όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά!

Η ομάδα διανύει μια από τις καλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, στηρίξτε την προσπάθεια μιας και ο δρόμος για την επιστροφή στην κορυφή είναι δύσκολος γεμάτος από εμπόδια που με την πάροδο του χρόνο θα γίνονται ολοένα και ψηλότερα βλέποντας τον Θρύλο αποφασισμένο για την μεγάλη υπέρβαση!

 

Comments
To Top