ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναλύοντας την απόδοση τους

Πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας χθες (11/12) βράδυ στο ΓΣΠ με 0-1 κόντρα στην Ομόνοια! Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου.

Μπρούνο Βαλε: Στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν στην περισσότερη διάρκεια απλώς θεατής. Στο ψεσινό ματς όμως κατέβασε ρολά και έκανε τρεις τουλάχιστον τετ α τετ αποκρούσεις να φαντάζουν εύκολες αφού είχε σωστή αντίδραση. Πολύ καλός και σε όλες τις στατικές φάσεις που τις καθάριζε με αυτοπεποίθηση.

Ζοάο Πέδρο: Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοση του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και δεν έδωσε στην ομάδα αυτά που μπορεί. Στο δεύτερο ανέβηκε κλείδωσε τον αντίπαλο του και πρόσφερε και επιθετικά βγάζοντας φάσεις.

Γιώργος Βασιλείου: Τα ίδια ισχύουν και για τον Γιώργο που στο πρώτο δεν ήταν αρκετά καλός αλλά στην συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, δυνάμωσε αμυντικά και με τις πλαγιοκοπήσεις του δημιούργησε ρήγματα στον αντίπαλο.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: Αμυντικά τα πήγε πολύ καλά, κράτησε τους αντιπάλους και δεν άφησε το σεντερ φορ να βρεθεί σε επικίνδυνη θέση. Δεν κατάφερε να βοηθήσει στο ξεκίνημα του παιχνιδιού λόγω της καλής συμπεριφοράς του αντιπάλου.

Έκτορ Γιούστε: Πολύ καλός αμυντικά. Καθάρισε πολλές φάσεις με τις επεμβάσεις του και τις τοποθετήσεις του στον αμυντικό χώρο. Πρόσφερε ηρεμία κάτι που βοήθησε την ομάδα να ανακτήσει σιγά σιγά  ψυχολογία και να πάρει πρωτοβουλίες. Ο πολυτιμότερος κατά την προσωπική μου άποψη.

Εστεμπάν Σακέττι: Μέτριο παιχνίδι από τον Αργεντινό που δεν ήταν στα καλύτερα του. Έκανε λάθη στην μεσαία γραμμή, που ευτυχώς δεν στοίχισαν. Ακόμα και έτσι όμως έτρεξε, μάρκαρε και έδωσε το είναι του για την ομάδα.

Άλεφ: Δεν μπορεί να κριθεί αφού τραυματίστηκε και βγήκε νωρίς.

Άλεξ ντα Σίλβα: Καλά κλεισμένος ο Βραζιλιάνος που είχε πάνω του σαν «βδέλλα» τον Μαρκάσα, δεν έδωσε αυτά που μπορεί στην ομάδα και η απόδοσή του κυμάνθηκε σε χαμηλά για αυτόν στάνταρ.

Αντρέ Σκέμπρι: Φανερά επηρεασμένος ο Μαλτέζος από το ντεμπούτο του απέναντι στην πρώην ομάδα του, δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα και σωστά έγινε αλλαγή στο ημίχρονο αφού οι πλείστες ενέργειές του κατέληγαν σε λάθη.

Αντόνιο Γιάκολις: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλά μαρκαρισμένος. Δεν βρήκε χώρους και οι ενέργειες του ήταν ελάχιστες και ανεπιτυχής. Στο δεύτερο ανέβηκε και με την βοήθεια των συμπαικτών του σέρβιρε πάσες που δεν έγιναν γκολ. Σημειώνουμε όμως πως το γκολ ξεκινά από δική του πάσα τρύπα στον Ζελάγια.

Εμίλιο Ζελάγια: Δυσκολεύτηκε πολύ στον ρόλο του μοναδικού επιθετικού. Δεν γέμισε την περιοχή αφού αναγκαζόταν να κατέβει πίσω επειδή η μπάλα δεν πήγαινε κοντά του. Στα συν πως σχεδόν σε όλες τις φάσεις που φτιάξαμε όπως και σε αυτή του γκολ ήταν μέσα.

Άλαν Σόουζα: Μπήκε στο 15 και έκανε αρκετή αθόρυβη δουλειά. Πήρε πρωτοβουλίες όταν η μπάλα χρειαζόταν να κυκλοφορήσει και έδωσε λύσεις και αμυντικά. Δεν απέφυγε τα λάθη αλλά ήταν σαφώς βελτιωμένος. Θεωρώ πως θα ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι.

Φώτης Παπουλής: Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και με την προσωπικότητα του βοήθησε όλη την ομάδα να ανεβεί. Είτε από πλάγια είτε από τον άξονα δημιούργησε φάσεις, άνοιξε χώρους και ήταν από τους πρωτεργάτες στην απόκτηση της πρωτοβουλίας του αγώνα από την ομάδα μας. Πάρα πολύ καλός!

Αντριάν Σαρδινέρο: Η χρυσή αλλαγή, ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα αλλά ήταν εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή, όπως και σε άλλα δύσκολα παιχνίδια. Πέτυχε το πρώτο του γκολ που έδωσε μέχρι τώρα την πιο σημαντική μας νίκη.

Προπονητής: Όπως και ο ίδιος είπε, το πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως το χειρότερο από τότε που ήρθε στην ομάδα. Αυτά που σχεδίασε στο χαρτί δεν βγήκαν στο γήπεδο αφού και ο αντίπαλος προπονητής ήταν καλά διαβασμένος. Δεν βρήκαμε απάντηση στο πρεσινγκ ψηλά, στο προσωπικό μαρκάρισμα του Ντα Σίλβα και στην σωστή αντιμετώπιση των φτερών μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν δίστασε να κάνει και την δεύτερη του αλλαγή και την τρίτη κάτι που βοήθησε την ομάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες, να κρατήσει μπάλα, να σπάσει το πρέσινγκ και να ελευθερώσει τα πλάγια αλλά και σημαντικούς παίκτες από τα μαρκαρίσματα. Όπως ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη του κακού ημιχρόνου, έτσι και εμείς του πιστώνουμε την καλή εμφάνιση του δευτέρου, αφού ο ίδιος αναγνώρισε τα λάθη στο ημίχρονο και δεν δίστασε να τα διορθώσει και αυτό δείχνει ένα προπονητή που είναι ενεργητικός στον πάγκο που δεν έχει εμμονές με τις αρχικές του ιδέες σε κάθε αγώνα! «Good job» όπως λένε και οι Άγγλοι!

 

Comments
To Top