ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Τα παθήματα του παρελθόντος να μας γίνουν μαθήματα!

Ο αγώνας της Πέμπτης (21/12) στο ΓΣΖ κόντρα στον Ερμή είναι ένα παιγνίδι πολύ σημαντικό για πολλούς και διάφορους λόγους και για τον γράφων αποτελεί το δυσκολότερο παιγνίδι της ομάδας μας μέχρι σήμερα.

Όλως τυχαίως, η ομάδα της Αραδίππου πάντοτε παρουσιάζεται τρομερά ανταγωνιστική και παθιασμένη κόντρα στην ομάδα μας δίνοντας την εντύπωση ότι ζει και αναπνέει για το μεταξύ μας παιγνίδι αυτό και μόνο.

Στις 5 από τις 6 τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, είτε εντός είτε εκτός έδρας, ο Απόλλωνας ουδέποτε κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών κόντρα στον Ερμή χάνοντας συνολικά 16 ολόκληρους βαθμούς σε αυτό το διάστημα!

Απλά να θυμίσουμε ότι ο εφιάλτης ξεκίνησε την περίοδο 2010/11 όταν σε δύο αγώνες πρωταθλήματος δεν καταφέραμε να τους κερδίσουμε παραχωρώντας 2 ισοπαλίες!

Την περίοδο 2011/12, στην μοναδική περίοδο που δεν απολέσαμε βαθμούς και στη μοναδική περίοδο στην οποία πρόεδρος δεν ήταν ο Λούκας Φανιέρος, παρά το γεγονός ότι ο Ερμής τερμάτισε τελευταίος στη βαθμολογία και διαβαθμίστηκε έχοντας πανηγυρίσει μια μόνο νίκη στο πρωτάθλημα, εντούτοις κατάφερε να πετύχει την μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας μας από το κύπελλο!

Την περίοδο 2013/14 τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στο «Αμμόχωστος» ο Ερμής μας υποχρέωσε σε οδυνηρή ισοπαλία 0-0 και μας γκρέμισε από την κορυφή της βαθμολογίας δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΛ να ανεβεί στην πρώτη θέση. Την ίδια περίοδο μας δίνει ακόμα μια μαχαιριά αποκλείοντας μας στα ημιτελικά του κυπέλλου συντρίβοντας μας με 4-1 στερώντας μας τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την κατάκτηση του τροπαίου.

Την περίοδο 2014/15 στην 1η αγωνιστική των play-off μας κέρδισε 1-0 κατεβάζοντας μας από την κορυφή ενώ στην 4η αγωνιστική των play-offμας υποχρέωσε ξανά σε απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά στο Τσίρειο, γκρεμίζοντας μας για ακόμη μια φορά από την πρώτη θέση που έμελλε να ήταν το τελειωτικό κτύπημα για την απώλεια του πρωταθλήματος!

Την περίοδο 2015/16 αρχίσαμε τις αναμετρήσεις μας κόντρα στον Ερμή όπως τις τελειώσαμε την προηγούμενη περίοδο πετώντας 2 πολύτιμους βαθμούς στον κάλαθο των αχρήστων μέσα στο Τσίρειο τη στιγμή που τα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση-ΑΕΚ έληξαν ισόπαλα!

Τέλος την περσινή περίοδο 2016/17 δεχτήκαμε το πικρό ποτήρι της ήττας σε ένα παιγνίδι το  οποίο αφού γυρίσαμε από 1-0 σε 1-2 στο τέλος κάναμε χαρακίρι χάνοντας με 3-2 δίνοντας την ευκαιρία στον ακατανόμαστο να δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα ότι «είναι εύκολος για εμάς ο Απόλλων, τον έχουμε στο χέρι. Είναι μια ομάδα που πάντα τη νικάμε. Αυτό το… έθιμο θα το κρατήσουμε για πολύ καιρό».

Θεωρούμε ότι έφτασε η ώρα να ξορκίσουμε την κατάρα και να τερματίσουμε αυτή την αρνητική παράδοση που μας θέλει σχεδόν πάντοτε τα τελευταία χρόνια να τελειώνουμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας κόντρα στον Ερμή έχοντας βαθμολογικές απώλειες.

Η μπάλα βρίσκεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών μας, οι οποίοι αυτοί είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, για να αποδείξουν το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από τη νίκη και τους 3 βαθμούς.

 

Comments
To Top