ΣΤΗΛΕΣ

Τι πρέπει να προσεχθεί κόντρα στον ΑΠΟΕΛ

Τον ΑΠΟΕΛ εκτός έδρας αντιμετωπίζει σήμερα (24/1) η ομάδα μας. Πάμε να δούμε τι πρέπει να προσεχθεί.

Γκάιας Ζαχίντ: Ο Νορβηγοπακιστανός αποτελεί τον παίκτη κλειδί στην επιθετική λειτουργία του αντιπάλου.Κινείται σε όλο το πλάτος της επίθεσης και μπορεί με ευκολία να αγωνιστεί και στις 3 θέσεις πίσω από τον επιθετικό,με τον προπονητή του να προτιμά την θέση ακριβώς πίσω από τον σέντερ φορ.Διαθέτει την κάθετη πάσα και ενίοτε δοκιμάζει και το πόδι του.

Λορένζο Εμπεσίλιο: Ίσως ο πιο ποιοτικός παίκτης του αντιπάλου.Πολύ καλός χειριστής,έξυπνος με ποδοσφαιρικό μυαλό.Δοκιμάζει το πόδι του αν δεν βρει πάσα,κάτι στο οποίο είναι εξίσου καλός.Απρόβλεπτος ποδοσφαιριστής που δεν πρέπει να τον χάσεις λεπτό από την προσοχή σου.

Γιώργος Εφραίμ: Αγωνίζεται στα πλάγια,υπάρχει πιθανότητα αν αγωνιστούν με 3-5-2 να παίξει σαν δεύτερος.Όπως και να έχει του αρέσει να γυρίζει έξω από την περιοχή και να κινείται στην πλάτη της άμυνας.

Γενικά:3-5-2 ή 4-3-3 μαζί με τις παραλλαγές τους τα σχήματα που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο προπονητής τους.Λόγω των απουσιών θεωρώ πως θα επιλέξει ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να προσαρμοστούν και στα δύο σχήματα,οπότε και η δική μας πλευρά πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τις κινήσεις στην σκακιέρα κυρίως στον τρόπο επίθεσης τους.

Δυνατό τους σημείο είναι οι ποδοσφαιριστές πίσω από τον επιθετικό.Αν περιοριστεί αυτή η τριάδα θεωρώ πως δύσκολα θα φύγουμε χαμένοι από τον αγώνα.

Αδύνατο τους σημείο δεν είναι άλλο από την άμυνα τους.Θεωρώ πως είτε με 3,είτε με 4 αγωνιστούν,η ομάδα μας διαθέτει τους τρόπους να τρυπήσει αρκετές φορές την άμυνα τους.Στην θέση του δεξιού μπακ θα αγωνιστούν ποδοσφαιριστές που δεν είναι η φυσική τους θέση,είτε ο Μηνά που είναι εξτρέμ,είτε ο Βούρος που είναι σέντερ μπακ,ενώ αριστερά θα αγωνιστεί ο Λάγο,που είναι μια παρόμοια περίπτωση με τον Πράνιτς.

Όσο περνά η ώρα τόσο πιο ευάλωτος θα γίνεται.Στα σέντερ μπακ είτε 2 αγωνιστούν είτε 3 το στοιχείο τους θα είναι η δύναμη και το ψηλό παιχνίδι και αν καταφέρουμε να παίξουμε την μπάλα κάτω και γρήγορα τότε θα μιλάμε για ένα σημαντικό βήμα προς την νίκη.

Και επειδή σε τέτοια ματς πρέπει να ακούμε και τους πιο έμπειρους μας,ας θυμηθούν στα αποδυτήρια τα λόγια του Στάγκε για τα 2 γκολ διαφορά στο 93 γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί.

Μεγάλο κλειδί η ψυχραιμία στην τελική πάσα και σουτ.Αν βγει αυτό θα μιλάμε για άλλα.

Comments
To Top