ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 50 χρόνια….ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος επί της ΑΕΛ!

Ακριβώς σαν σήμερα πριν ακριβώς 50 τόσα χρόνια, ο Απόλλωνας στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της περιόδου 1967/68 αντιμετώπισε την πρωτοπόρο και μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΛ συντρίβοντας την με 3-0 με σκόρερ τους Άντρο Κωνσταντίνου (φωτογράφο) στο 53’, Πανίκο Γιολίτη στο 61’ και Πανίκο Πολυβίου στο 90’ σημειώνοντας την έκτη νίκη μας μέχρι τότε επί της συμπολίτιδας έναντι τριών της ΑΕΛ!

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον αγώνα αυτό η ομάδα μας είχε «σπάσει» το αήττητο της ΑΕΛ ανεβαίνοντας παράλληλα στη 2η θέση με 29 βαθμούς σε 12 αγώνες έναντι 36 των «γαλαζοκιτρίνων» που είχαν και ένα παιγνίδι περισσότερο!

Την επόμενη μέρα οι τίτλοι των εφημερίδων για την ομάδα μας ήταν διθυραμβικοί: «ΑΕΛ στοπ! Οι ημίθεοι του Απόλλωνος την κατακεραύνωσαν με 3-0!»

Να σημειωθεί ότι εκείνη η αγωνιστική περίοδος ήταν η καλύτερη μέχρι τότε για τον Απόλλωνα αφού τερμάτισε στην 4η θέση μόλις 4 βαθμούς από την Ομόνοια που βρισκόταν στη 2η θέση και 8 από την 1η θέση σε ένα πρωτάθλημα που η νίκη έδινε 3 βαθμούς, η ισοπαλία 2 και η ήττα 1 βαθμό!

Comments
To Top