ΣΤΙΓΜΕΣ

«Είναι η ομάδα μου ο Απόλλωνας…»!

Ο Κρίστης Θεοφίλου ο παλαίμαχος πρώην αρχηγός της ομάδας μας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Όλα Μάλε» του Super Sport fm 104.0 και θυμήθηκε το αήττητο πρωτάθλημα του 2006. Μεταξύ των πολλών που είπε αλιεύσαμε κάποια και σας τα παραθέτουμε.

Τα πρώτα βήματα…

«Τα πρώτα μου βήματα σαν στόπερ τα έκανα με τον Μάριο Χαραλάμπους, ήταν καλός δάσκαλος. Τα πρώτα πέντε χρόνια άρχισα σαν στόπερ, μετά όταν ήρθε ο Σαβέβσκι με έβαλε δεξί μπακ και έκανα μια 10ετία καλή δεξιά και τα τελευταία χρόνια επέστρεψα σαν κεντρικός αμυντικός».

Είσαι Απολλωνίστας…

«Είναι η ομάδα μου ο Απόλλωνας, πανηγύρισα τίτλους εκεί αλλά όπου να έπαιξα κανείς δεν πιστεύω να έχει κάποιος παράπονο».

Ο λόγος που έφυγες από τον Απόλλωνα;

«Ο λόγος που έφυγα ήταν ο προπονητής, ήταν ο Κρισμάρεβιτς. Πήραμε το Κύπελλο και έφυγα. Εγώ ήθελα να μείνει στην ομάδα και να τελειώσω εκεί την καριέρα μου αλλά δεν με ήθελε ο προπονητής. Παίζαμε τελικό Κυπέλλου στο ΓΣΖ με το ΑΠΟΕΛ και κερδίσαμε 2-1. Εγώ είτε παίζω, είτε δεν παίζω εκδηλώνομαι. Έγινε κάτι και σηκώθηκα και κλώτσησα ένα μπουκάλι. Του έμεινε εμμονή ότι δημιουργώ προβλήματα. Πήγα στην ΑΕΚ και μετά από ένα χρόνο επέστρεψα. Έφυγα γιατί πάλι ο προπονητής, ένας Σκωτσέζος δεν με είχε στα πλάνα του».

Το θετικό που κρατάς από το ποδόσφαιρο…

«Το θετικό που κρατώ από το ποδόσφαιρο είναι ότι έκαναν πολλούς φίλους ανά το παγκύπριο αλλά και με ξένους ποδοσφαιριστές».

Είχες προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού;

«Είχα προτάσεις να φύγω και από τον Πανιώνιο και από την ΑΕΚ και δεν έφυγα γιατί ήμουν Απολλωνίστας. Τώρα λέω ότι είμαι βλάκας που δεν πήγα και έμεινα στον Απόλλωνα και με έδιωξαν».

Για την Εθνική…

«Ναι αδικήθηκα γιατί πήγαινα στην Εθνική, ήμουν μέλος και έγινε ένα περιστατικό με τον Άγγελο Αναστασιάδη και δεν με κάλεσε ξανά. Ήταν μια φάση με την Γερμανία εκτός έδρας. Έπαιζα δεξιά. Με ντίμπλαραν και δεχθήκαμε γκολ. Στο μάθημα του είπα ότι δεν πρόλαβαινα. Μου είπε ότι προλάβαινες. Με στήριξε ο Οκκάς και ο Μιχάλης τότε. Μόλις το ένιωσα αυτό του είπα «Μα δεν είμαι ο Σούπερμαν κόουτς»;

Για τον Σωφρόνη Αυγουστή…

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα πήγαινε τόσο καλά αλλά απέδειξε ότι είναι εκεί. Οι ίδιοι πάικτες που ήταν με τον Εμάνουελ ήταν και με τον Σωφρόνη. Άλλη ομάδα. Άρα κάτι έχει, δεν είναι τυχαίο. Και οι ίδιοι στον Απόλλωνα δεν πίστευαν ότι θα πήγαινε τόσο καλά».

 

Comments
To Top