ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους!

Η πιο μεγάλη μας νίκη κόντρα στη συμπολίτισσα ΑΕΛ που μας δίνει πολύ ψυχολογία ενόψει της συνέχεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου.

Προπονητής: Επέλεξε το 4-2-3-1,ξέροντας πως οι αντίπαλοι θα πιέζουν ψηλά,έδωσε λύσεις στους αμυντικούς για να βγάζουν ορθόδοξα την μπάλα στον χώρο και έσπασε το πρέσινγκ που σε συνδυασμό με την γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση δημιουργούσε με ευκολία φάσεις. Όταν η ομάδα δεν είχε την μπάλα,τα αμυντικά χαφ πίεζαν την μπάλα και με τα κλεψίματα τους ανανέωναν εύκολα την κατοχή. Όταν δε έγινε το 2-0 στο τέλος του ημιχρόνου,άφησε τον Ντα Σίλβα να δώσει όλα όσα είχε και τον απέσυρε την κατάλληλη στιγμή βάζοντας τον Μάρκοβιτς που ήταν μέσα και στα 3 γκολ μας. Πολύ καλό κοουτσάρισμα, που έδωσε ώθηση στην ομάδα μετά το 1-0 να συνεχίσει να κάνει το παιχνίδι της,ξεφεύγοντας από το σύνδρομο του 1-1. Στοχευμένες αλλαγές που πέτυχαν στο 100% “δένοντας το γλυκό” και οδηγώντας την ομάδα στο εκκωφαντικό 5-1.

Μπρούνο Βάλε: Σταθερός για ακόμη ένα παιχνίδι.Σωστές τοποθετήσεις σε όλες τις στατικές και διάβασμα των φάσεων.Αποκορύφωμα το τετ α τετ που βγάζει στο 1-0 στα όρια της περιοχής του.Αυτό το τετ α τετ το συνόδευσαν ακόμα μερικές καλές αποκρούσεις στο 2-0.

Ζοάο Πέδρο: Κάλυψε σωστά την θέση του,δεν άφησε τον προσωπικό του αντίπαλο να γίνει επικίνδυνος και συνέχισε την άψογη συνεργασία του με τον Γιάκολις.

Ζάντερ Σαντάνα: Άψογο παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο. Ακούμπησε το τέλειο η αμυντική του συμπεριφορά. Είχε μετρημένα αλλά σωστά ανεβάσματα και σε ένα από αυτά κέρδισε το πέναλτι. Για άλλο ένα παιχνίδι πραγματοποίησε μια ώριμη εμφάνιση.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: Είχε τουλάχιστον 3 καταλυτικές επεμβάσεις που απέτρεψαν την δημιουργία επικίνδυνων φάσεων ή ακόμη και σίγουρης επίτευξης τέρματος. Βοήθεια στην δημιουργία του παιχνιδιού που ενέπνεε σιγουριά ακόμη και όταν δεχόταν πίεση.

Έκτορ Γιούστε: Σκόραρε και άνοιξε τον δρόμο για την επιτυχία. Είχε σωστές τοποθετήσεις, κλεψίματα και κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα. Είχε όμως και δύο λάθη που επέτρεψαν στον αντίπαλο να φτιάξει τις πιο επικίνδυνες του φάσεις αλλά οι συμπαίκτες του αντέδρασαν σωστά. Παρόλα αυτά όμως η εμφάνιση του ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι πολύ καλή και αν έλειπαν αυτά τα δύο ψεγάδια θα άγγιζε το τέλειο.

Εστεμπάν Σακέττι: Για άλλη μια φορά έδειξε πως στον τομέα του είναι ο καλύτερος. Άλωσε κάθε γωνιά του γηπέδου,έκλεψε μπάλες βγάζοντας αντεπιθέσεις και ανανεώνοντας επιθέσεις. Τον ένιωσαν οι αντίπαλοι μέσοι που δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να κάνουν το παιχνίδι τους.

Άλεφ Ντος Σάντος: Η ποιότητα του σε κάνει να νομίζεις πως αυτό που κάνει είναι απλό και όμορφο,έλα όμως που δεν είναι. Ο τρόπος που τοποθετείται στον χώρο κλέβοντας μπάλες και ξεκινώντας άμεσα τις επιθέσεις είναι όλα τα λεφτά. Άλλοτε με άμεση πάσα και άλλοτε κολλώντας την μπάλα στο πόδι του μέχρι να βρει την κατάλληλη πάσα. Είναι ένα 6άρι όταν αμυνόμαστε και ένα 10άρι  όταν η ομάδα είναι στην επίθεση. Όλα αυτά τα έκανε σήμερα ανεβάζοντας όλη την ομάδα σε άλλο επίπεδο.

Άλεξ ντα Σίλβα: Έκανε δέκα λεπτά μέχρι να βρει τα πατήματα του. Μετά την ασίστ στο γκολ,πήρε ψυχολογία και άρχισε να μοιράζει πάσες και να φτιάχνει παιχνίδι. Μέχρι να γίνει αλλαγή η απόδοση του ήταν πολύ καλή και βοήθησε στην δημιουργία του παιχνιδιού.

Φώτης Παπουλής: Δύο γκολ μια ασίστ ήταν αυτά που καταγράφηκαν στα στατιστικά. Σε ολόκληρο το παιχνίδι όμως η απόδοση του ακούμπησε το τέλειο. Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο, αλλά συνέκλινε και στον άξονα κάτι που δημιουργούσε ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και φάσεις για την ομάδα μας. Όλοι έφτασαν σε πολύ καλή απόδοση αλλά θεωρώ πως ο αρχηγός δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου.

Αντόνιο Γιάκολις: Άλλες 2 ασίστ και για τον Κροάτη που πραγματοποίησε ακόμη ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πλαγιοκόπησε, βγήκε από τον άξονα σαν κρυφός επιθετικός που μοίραζαν την άμυνα στα δύο. Αρκετές φάσεις βγήκε οφσάιντ στο όριο αφού έπαιζε με αυτό αφού τις φορές που το όριο ήταν υπέρ του δημιουργούσε σκηνικό τρόμου στην αντίπαλη περιοχή.

Άντον Μαγκλίτσα: Ήθελε πολύ το γκολ,δεν ήρθε αλλά η δουλειά που έκανε ήταν πολύτιμη αφού με την εξυπνάδα του, άνοιγε χώρους στους πλάγιους που έφτιαχναν φάσεις με το τσουβάλι.

Σάσα Μάρκοβιτς: Όταν μπαίνεις αλλαγή στο 2-0 και μέχρι το 5-0 έχεις συμμετοχή στο ένα γκολ και σκοράρεις τα άλλα δύο, τότε δεν χρειάζονται περισσότερα για το που έχει φτάσει η απόδοση σου ή αν έχεις δικαιώσει τον προπονητή σου. Τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Εμίλιο Ζελάγια: Μπήκε στην θέση του Κροάτη και συνέχισε επάξια το έργο του, λες και δεν άλλαξε ποδοσφαιριστής. Άλλωστε αυτό θα ζήτησε μάλλον και ο κόουτς.

Άλαν Σόουζα: Πριν να ζεσταθεί, υπέπεσε σε λάθος στην μεσαία γραμμή που έφερε το γκολ του αντιπάλου. Θα μπορούσε να ήταν πιο προσεκτικός,κάτι που έκανε στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού και βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας μέχρι την λήξη του παιχνιδιού.

 

Comments
To Top