ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ούτε με πέναλτι αλά Πανένκα δεν νικούσαν τον «Κάττο»!(video)

Ένα από τα πιο δυνατά του στοιχεία ήταν οι αποκρούσεις πέναλτι. Ο λατρεμένος «Κάττος» χάρισε με τις αποκρούσεις πέναλτι, και όχι μόνο,  πολλές στιγμές ανείπωτης χαράς στον κόσμο του Απόλλωνα.

Αποκορύφωμα φυσικά η πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Κυπελλούχων κόντρα στην Γιάπλονετς Τσεχίας την 1η Οκτωβρίου, 1998 όπου απέκρουσε 3 πέναλτι ενώ τρία χρόνια αργότερα, την περίοδο 2000/01,  στην διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Ομόνοια κατάφερε να «ψαρέψει» τους αντιπάλους του, αποκρούοντας 3 πέναλτι και πάλι δίνοντας στην ομάδα μας την πρόκριση για τον τελικό.

Αυτό που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι το εξαιρετικό ποσοστό αποκρούσεων που έχει ο Σoφρώνης Αυγουστή. Συνολικά, (υπολογίζοντας και την διαδικασία των πέναλτι), ο Σοφρώνης «εκτελέστηκε» 37 φορές από την άσπρη βούλα και κατάφερε να αποκρούσει τις 14 εκτελέσεις δηλ. ποσοστό περίπου 40%,  στατιστικό απίστευτο, αν λάβουμε υπόψη ότι, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, οι ποδοσφαιριστές σκοράρουν σε ποσοστό 92% από το σημείο του πέναλτι!!

Την περίοδο 1998/99 σε ένα παιγνίδι εκτός έδρας ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Στέλιος Στυλιανίδης προσπάθησε από το σημείο του πέναλτι να σκοράρει με εκτέλεση αλά Πανένκα αλλά ο «Κάττος» δεν μασούσε ούτε από τέτοια ψαρεύοντας τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ αποκρούοντας με εύκολο τρόπο!

Γι΄ αυτό το λόγο, κι όχι μόνο, ο Σοφρώνης Αυγουστή παραμένει μοναδικός!

 

 

Comments
To Top