ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίνεται αξιοπρεπής η μεταβατική φετινή μπασκετική σεζόν!

Είναι ίσως το πλέον «βασανισμένο» τμήμα του Σωματείου, αφού εδώ και χρόνια λείπουν οι διακρίσεις, δεν λείπουν όμως τα προβλήματα με πρώτο το οικονομικό. Το τμήμα της Ανδρικής καλαθόσφαιρας του Σωματείου μας είχε φέτος μια ιδιαίτερη αγωνιστική χρονιά αφού το Καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν στα πρόθυρα να κλείσει.

Με συντονισμένες ενέργειες που έγιναν όμως από το Σωματείο και μπροστάρη τον προπονητή της ομάδας Λούκα Αντωνίου και τον συνεργάτη του Στυλιανό Σωτηρίου, το τμήμα έμεινε εν ενεργεία, αφού η προηγούμενη διοίκηση αποχώρησε. Μαζί μ΄αυτούς κάποιοι «μπασκετικοί» φίλοι της ομάδας μας δημιούργησαν μια διοικούσα επιτροπή έτσι ώστε να βοηθηθεί η ομάδα για τη σεζόν που πέρασε και ήταν μεταβατική και να αναλάβει από φέτος πιο ενεργό ρόλο.

Η χρονιά λοιπόν ξεκίνησε με την ομάδα μας να θέλει να δώσει χρόνο στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές της ομάδας μας αλλά και για μια αξιοπρεπή πορεία με σκοπό και στόχο από τη νέα χρονιά να γίνει κάτι καλύτερο. Εκτός από τους ξένους καλαθοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα, επέστρεψε ο Παντούρης και ήρθαν κάποιοι άλλοι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές(Άγγονας, Μαντοβάνης κ.α). Η χρονιά σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του αρχηγού Ηρακλή Πιττάκα που δυσκόλεψε περισσότερο τα πράγματα.

Παρόλα αυτά η ομάδα μας με τερμάτισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας έχοντας δύο νίκες κόντρα στον ΑΠΟΠ για την Α΄ φάση του πρωταθλήματος. Για τη Β΄ φάση του πρωταθλήματος είχε ακόμα δύο νίκες κόντρα σε ΕΘΑ και ΑΠΟΠ για να ολοκληρώσει στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Ακολούθησαν τα πλέι-οφ όπου η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ με μειονέκτημα έδρας. Η ομάδα μας έχασε τον πρώτο αγώνα για να κερδίσει εντός έδρας τον δεύτερο και να ηττηθεί στον τρίτο και να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Στον θεσμό του Κυπέλλου η ομάδα μας στάθηκε άτυχη καθώς κληρώθηκε να παίξει με την ΑΕΚ σε εκτός έδρας αγώνα(νοκ άουτ) και αποκλείστηκε από το fanal for!

Η φετινή χρονιά ήταν μεταβατική και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έμειναν κοντά στο τμήμα για να μην κλείσει. Η φετινή χρονιά θα λειτουργήσει εποικοδομητικά για την επόμενη που θα ακολουθήσει. Με προσθήκες κάποιων Κύπριων καλαθοφαιριστών αλλά και καλών ξένων η ομάδα μας θα είναι δυνατή για να ανταγωνιστεί τις ομάδες με διπλάσιους και τριπλάσιους προϋπολογισμούς. Ήδη στην ομάδα απ΄ ότι μαθαίνουμε επιστρέφει ο Στέφανος Ηλιάδης που θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα για την επόμενη χρονιά.

 

Comments
To Top