ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια μαγική κάθετη, μια έξοχη εκτέλεση και μια απίστευτη απόκρουση πριν 25 χρόνια κόντρα στην Ανόρθωση!(video)

Περίοδος 1992/93 και στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής ο Απόλλωνας του Ντίτελμ Φέρνερ αντιμετωπίζει την Ανόρθωση στο Τσίρειο στάδιο.

Τα τότε βαθμολογικά δεδομένα πανομοιότυπα όπως με αυτά του αυριανού αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση!

Ο Απόλλωνας στην κορυφή με 1 βαθμό διαφορά από την δεύτερη Ομόνοια αντιμετώπιζε εντός έδρας την παντελώς Ανόρθωση με την ομάδα μας να χρειάζεται επιτακτικά τους 3 βαθμούς για να διατηρήσει το βαθμολογικό προβάδισμα πριν τον μεγάλο «τελικό του πρωταθλήματος» που θα ακολουθούσε μια εβδομάδα αργότερα στο Μακάρειο κόντρα στην Ομόνοια.

Ο αγώνας από την αρχή ήταν γεμάτος δύναμη, πάθος και πολλά νεύρα αλλά κι ένας επιθετικός μονόλογος του Απόλλωνα όμως η αστοχία και η ατυχία δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να ανοίξει το σκορ.

Από το παιγνίδι αυτό, εκείνο που έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες των οπαδών μας, είναι το γκολ στο 45’+5’ που προήλθε από μαγική κάθετη πάσα, ποιού άλλου, του Μιλένκο Σπόλιαριτς, που έκοψε στα δυο την άμυνα της Ανόρθωσης, δίνοντας την ευκαιρία στον Άγγελο Τσολάκη, με έξοχη εκτέλεση να σημειώσει το μοναδικό γκολ της συνάντησης αλλά και η απίστευτη απόκρουση του τερματοφύλακα μας Γιώργου Νικολάου σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κετσπάγια διαφυλάσσοντας το πολύτιμοι 1-0 για την ομάδα μας!

 

Comments
To Top