ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Τυχερός που έπαιξα με τον Πάμπο Πίττα…»!

Ο παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Άντρος Σοφοκλέους φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Όλα Μάλε» του Super Sport fm 104.0 και θυμήθηκε το ξεκίνημα του στον Απόλλωνα.

«Η οικογένεια μου ήταν με τον Απόλλωνα και άρχισα από τις Ακαδημίες της ομάδας. Έφτασα σιγά σιγά μέχρι και την πρώτη ομάδα. Πάντα ήμουν αριστερό μπακ και όταν έφτασα στην πρώτη ομάδα ο κύριος Φέρνερ μας έβαζε σε διάφορες θέσεις. Ήταν ο Πάμπος Πίττας αριστερά τότε και ήμουν τυχερός που έπαιξα μαζί του και πήρα πολλά από αυτόν, έμαθα πολλά από αυτόν».

Με ποιους ποδοσφαιριστές ήσουν τότε στον Απόλλωνα;

«Ο Τόμης Χρυσοστόμου, ο Νίκος Νικολάου ήταν μαζί μου. Κάναμε και εξαιρετική πορεία με την Εθνική Παίδων με τον Πανίκο Γεωργίου όταν φτάσαμε τα τελικά. Ήταν ο Γιώτης Παναγιώτου της Ομόνοιας, ο Γιώργος Θεοδότου, ο Αριστοκλέους, ο Χάρης Νικολάου».

Τι έκανε τότε η Εθνική παίδων;

«Προκριθήκαμε στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού. Νικήσαμε δύο φορές την Ελλάδα του Νταμπίζα και του Ντέμη Νικολαΐδη».

Πότε ανέβηκες στην ανδρική ομάδα του Απόλλωνα;

«Την σεζόν 90-91 ανέβηκα στην ανδρική ομάδα. Πριν την προετοιμασία πήγαμε στο Βέλγιο για δοκιμαστικά. Ήμουν πρώτος σκόρερ με την Εθνική παίδων. Νικήσαμε την Γερμανία και έβαλα δύο γκολ σαν αριστερό μπακ. Υπήρχε αρκετό ταλέντο σε εκείνη την ομάδα. Όταν ήρθε ο κ. Φέρνερ ήρθε σε ένα παιχνίδι της Β΄ ομάδας. Με τράβηξε στην πρώτη ομάδα και με πήρε αποστολή με τον Ολυμπιακό. Με ρώτησε αν είμαι καλά του είπε ναι και μου είπε ότι θα παίξω βασικός. Ήταν τραυματίας ο Πίττας τότε. Δεν το περίμενα».

 

 

Comments
To Top