ΑΝΤΡΕΣ

Οι βραβεύσεις της κορυφαίας γιορτής του ποδοσφαίρου (κατάλογος βραβευθέντων)

Την ερχόμενη Δευτέρα η μεγάλη γιορτή των βραβεύσεων του Κυπριακού ποδοσφαίρου.
Η γιορτή της ΚΟΠ όπως ανακοινώθηκε  θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΡΙΚ. Χορηγός της τηλεοπτικής μετάδοσης είναι ο ΟΠΑΠ.
Στην Ετήσια Γιορτή Βραβεύσεων της Ομοσπονδίας θα τιμηθούν οι ποδοσφαιριστές, ο κορυφαίος προπονητής και οι ομάδες που διακρίθηκαν στην ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 σε επίπεδο Παίδων, Νέων και Ανδρών, οι ομάδες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις Εθνικές μας καθώς και οι πολυτιμότεροι διεθνείς ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες των Εθνικών μας.
Πέραν από τις καθιερωμένες βραβεύσεις για τις πρωταθλήτριες ομάδες σε επίπεδο Ανδρών, Γυναικών και Futsal, μετά θάνατον θα τιμηθούν οι πρώην Πρόεδροι της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης και Μιχαλάκης Κυπριανού.
Ξεχωριστές όπως πάντα θα είναι οι στιγμές των βραβεύσεων με άτομα που με την προσφορά τους άφησαν έντονα τη σφραγίδα τους στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.
Εθνικές ομάδες
Με βάση το σύνολο λεπτών συμμετοχής ποδοσφαιριστών τους στις Εθνικές μας θα βραβευτούν οι ακόλουθες ομάδες:
*ΑΕΚ για την Εθνική Παίδων U17
*Εθνικός Άχνας για την Εθνική Νέων U19
*Απόλλωνας για την Εθνική Ελπίδων
*Ομόνοια για την Εθνική Ανδρών
Σε ατομικό επίπεδο θα βραβευτούν οι πολυτιμότεροι ποδοσφαιριστές μετά από εισηγήσεις των Ομοσπονδιακών μας προπονητών.
Πολυτιμότερος στην Εθνική Futsal ο Νίκος Χατζηγεωργίου (ΑΕΛ), στην Εθνική Ελπίδων ο Ανδρέας Χριστοδούλου(Ομόνοια) και στην Εθνική Ανδρών ο Πιέρος Σωτηρίου (Κοπεγχάγη).
Το βραβείο του Πολυτιμοτέρου Ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ανδρών που θα απονεμηθεί στο Σωτηρίου, μετονομάζεται από φέτος σε βραβείο «Κωστάκης Κουτσοκούμνης».
Πολυτιμότερη ποδοσφαιρίστρια της Εθνικής Νεανίδων αναδείχτηκε η Φιλίππα Σάββα (Λίβερπουλ) και πολυτιμότερη ποδοσφαιρίστρια της Εθνικής Γυναικών η Μαρία Ιωάννου (BARCELONA FA).
Πρωτάθλημα Cyta
Σε ομαδικό επίπεδο θα βραβευτεί το ΑΠΟΕΛ που ανέδειξε την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα με 92 τέρματα.
Μετά από ψηφορορία των προπονητών Α’ Κατηγορίας, καλύτερος ποδοσφαιριστής του Πρωταθλήματος Cyta αναδείχτηκε ο ο Florian Taulemesse της κυπελλούχου ΑΕΚ Λάρνακας και καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του Πρωταθλήματος Cyta ο Ανδρέας Καρω της Νέας Σαλαμίνας και καλύτερος ποδοσφαιριστής του Πρωταθλήματος
Μετά από ψηφοφορία επίσης των προπονητών του Πρωταθλήματος Cyta, καλύτερος προπονητής της χρονιάς αναδείχτηκε ο προπονητής του Απόλλωα Σωφρόνης Αυγουστή.
Βοηθοί διαιτητές / διαιτητές
Θα βραβευτούν οι βοηθοί διαιτητές της χρονιάς Xαράλαμπος Χαραλάμπους και Νίκος Εγγλέζου και οι διαιτητές της χρονιάς Βασίλης Δημητρίου και Λεόντιος Τράττου.
Σκόρερ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα βραβευτούν οι σκόρερ της χρονιάς σε τρεις κατηγορίες. Συγκεκριμένα θα βραβευτούν:
*Matthew Derbyshire, πρώτος σκόρερ Πρωταθλήματος Cyta
*Ανδρέας Παπαθανασίου, πρώτος σκόρερ Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας
*Γιώργος Κολοκούδια, πρώτος σκόρερ Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας
Πρωταθλήματα Futsal
Καλύτερος ποδοσφαιριστής του Πρωταθλήματος Νέων U19 μετά από ψηφοφορία αναδείχτηκε ο Ταχά Ελ Κέμπε(Ομόνοια / Αραράτ) και  καλύτεροι ποδοσφαιριστές του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Futsal οι Μανώλης Μανώλη(Ομόνοια / Αραράτ) και Do Nascimento Feitoza Leandro (ΑΠΟΕΛ).
Άλλες ατομικές βραβεύσεις
Στην καλύτερη ποδοσφαιρίστρια του Πρωταθλήματος Γυναικών Έλενα Αριστοδήμου που αγωνίστηκε στην πρωταθλήτρια Barcelona FA.
Καλύτερος ποδοσφαιριστής U17 αναδείχτηκε ο Δανιήλ Παρούτης (Novara Calcio), βασικό στέλεχος της Εθνικής Παίδων και καλύτερος ποδοσφαιριστής U19 ο Ανδρέας Κατσαντώνης (Ομόνοια), βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων.

**Θα ανακοινωθεί επίσης το καλύτερο τέρμα του Πρωταθλήματος Cyta και θα βραβευτεί ο ποδοσφαιριστής που το πέτυχε.

Comments
To Top