ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ο απολογισμός των ποδοσφαιρικών τμημάτων υποδομής!

Η αγωνιστική σεζόν που μας πέρασε και ήταν και η καλύτερη δυνατή για την ομάδα μας όσον αφορά τα τμήματα της Ακαδημίας ποδοσφαιρού. Αν εξαιρέσουμε κάποιες από τις ομάδες μας που κάτι πήγαν να κάνουν οι υπόλοιπες με λύπη το γράφουμε ήταν κομπάρσοι των πρωταθλημάτων τους, ενώ αντίθετα η συμπολίτισσα ομάδα είχε μια πολύ πετυχημένη χρονιά.

Πιο κάτω θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις τέσσερις ομάδες που αγωνίστηκαν στα Παγκύπρια Προαιρετικά πρωταθλήματα, την ομάδα Νέων και θα κάνουμε μια κουβέντα για τις μικρότερες ηλικίες, αφού ως ιστοσελίδα ήμασταν παρόντες σε αγώνες και είχαμε «ιδίοις όμμασι» άποψη. Η ανάλυση που θα κάνουμε είναι απλά μια ενημέρωση με στατιστικά και αριθμούς όπως αυτά αναγράφονται στην επίσημη σελίδα της ΚΟΠ, πάντοτε καλόπιστα για την αγάπη μας προς αυτή την ομάδα.

U14: Η ομάδα με την καλύτερη πορεία στη σεζόν που μας πέρασε. Οι νεαροί μας ποδοσφαιριστές υπό την καθοδήγηση του Παλαίμαχού ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Φίλιππου Φιλίππου, ήταν η «όαση» στα τμήματα της ομάδας μας. Μόλις τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος ήταν στο «κόλπο» του πρωταθλήματος αλλά το ισόπαλο αποτέλεσμα εντός έδρας με τον ΑΠΟΕΛ «ψαλίδισε» τις όποιες ελπίδες. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 95 βαθμούς, μετρώντας 31 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες κάποιες απ΄αυτές στα τελευταία λεπτά που μας στέρησαν κάτι παραπάνω. Η ομάδα μας σκόραρε 86 τέρματα και δέχθηκε μόλις 18, η δεύτερη καλύτερη άμυνα σε όλα τα πρωταθλήματα όλων των ηλικιών!

U15: Με πολλές προσθήκες και με τη συνεργασία της Ακαδημίας του Παλαίμαχου ποδοσφαιριστή μας Μιλένκο Σπόλιαριτς που ήταν και ο προπονητής της ομάδας ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν. Η ομάδα δεν τα πήγε τόσο καλά όσο περίμενε κανείς με αποτέλεσμα να πάρει την 11η θέση της βαθμολογίας με 55 βαθμούς που είναι και η χειρότερη θέση που είχαν οι ομάδες. Είχε απολογισμό 15 νίκες, 10 ισοπαλίες και 13 ήττες, έχοντας σκοράρει 75 τέρματα, ενώ δέχθηκε 51. Σίγουρα υπήρχαν και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στην ομάδα για τη νέα χρονιά.

U16: Η προσπάθεια της συγκεκριμένης ομάδας υπό την καθοδήγηση του Μάριου Χαραλάμπους ήταν αρκετά φιλότιμη. Ίσως η ομάδα με το πιο λίγο ποιοτικό υλικό αλλά ολόκληρη τη σεζόν έγινε τρομερή δουλειά από το προπονητικό επιτελείο. Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 6η θέση της βαθμολογίας με 69 βαθμούς έχοντας στο ενεργητικό της 22 νίκες, 3 ισοπαλίες και 13 ήττες. Σκόραρε 75 τέρματα και δέχθηκε 39. Με προσθήκες που θα γίνουν αλλά και πολλή και αρκετή δουλειά η νέα σεζόν θα είναι απαιτητική για τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να αγωνιστούν σε πιο ψηλό επίπεδο.

Οι ομάδες που ακολουθούν άνηκαν και ήταν υπό την δικαιοδοσία της εταιρείας της ομάδας μας.

U17: Το σύνολο που δημιουργήθηκε από την αρχή της σεζόν με ποδοσφαιριστές που ήταν στην Ακαδημία της ομάδας μας τις προηγούμενες χρονιές αλλά και το «μπόλιασμα» με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες, υπό την καθοδήγηση του Ευθύμιου Παλαιχωρίτη, έδινε την εντύπωση ότι η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα κυρίως στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά θα τολμήσουμε να πούμε ότι η χρονιά 2017-2018 τόσο για τη συγκεκριμένη ομάδα αλλά και για τη U19 κρίνεται ως αποτυχημένη. Λίγο απ΄όλα, τραυματισμοί, διαιτησίες και κυρίως προβλήματα εσωτερικά έφεραν την ομάδα μας δύο αγωνιστικές πριν το τέλος εκτός του στόχου του πρωταθλήματος, κάτι βέβαια που φαινόταν από τις τελευταίες εφτά με οκτώ τελευταίες αγωνιστικές. Τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 91 βαθμούς έχοντας 29 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Σκόραρε 117 τέρματα ενώ δέχθηκε 33 κάτι που της στέρησε κατά την άποψη μας και τη διάκριση.

U19: Με παρακαταθήκη το τίτλο του πρωταθλήματος τη χρονιά 2016-17 από την τότε U21 η ομάδα των Νέων(U19) με τον Βαλεντίνο Κουλουντή να συνεχίζει στη θέση του προπονητή, δεν έφερε εις πέρας τον στόχο που είχε για συνέχιση της κατάκτησης των τίτλων. Αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς, προβλήματα και εδώ εσωτερικά είχαν ως αποτέλεσμα χωρίς υπερβολή να κάνουμε «δώρο» στη συμπολίτισσα το πρωτάθλημα κάτι που ισχύει και για την ομάδα των U17, αλλά και το Κύπελλο κάτι που έγινε και με την πρώτη ομάδα! Η ομάδα μας τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 48 βαθμούς, 9 πίσω από την κορυφή, έχοντας 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες. Σκόραρε 64 τέρματα και δέχθηκε 22 έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος κάτι φανερώνει και την ποιότητα που υπήρχε την οποία δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε!

Όσον αφορά τις μικρότερες ηλικίες U11, U12 και U13 δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο με μοναδική εξαίρεση την πρόκριση της U11 στην Παγκύπρια φάση και στα προημιτελικά που όμως αποκλείστηκε. Τώρα όσον αφορά τις δύο ομάδες μας U14B και U16B έκαναν ότι καλύτερο με την πρώτη να τερματίζει στην 5η θέση με 37 βαθμούς έχοντας 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες έχοντας σκοράρει 62 τέρματα ενώ δέχθηκε 50. Η ομάδα των U16B τερμάτισε στην 4η θέση με 50 βαθμούς έχοντας 16 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες έχοντας σκοράρει 75 τέρματα ενώ δέχθηκε 25.

Εν κατακλείδι η χρονιά πάντα κατά την άποψη μας που ήμασταν παρόντες δίπλα στα τμήματα της Ακαδημίας μας, έχει αρνητικό πρόσημο. Χρειάζονται να γίνουν αρκετές βελτιώσεις έτσι ώστε με τη νέα αγωνιστική σεζόν να πρωταγωνιστούμε όπως άλλωστε κάναμε ως Ακαδημία προ τετραετίας. Χωρίς να κατακρίνουμε κανένα γράφουμε την άποψη μας, που μπορεί για κάποιους να είναι λανθασμένη, κάτι που σεβόμαστε και εκτιμούμε. Ξανά τονίζουμε ότι πάντοτε καλόπιστα με μοναδικό κριτήριο την υπερβολική μας ΑΓΑΠΗ σε ότι είναι ΑΠΟΛΛΩΝ γράφουμε.  

 

 

Comments
To Top