ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Οι φανέλες των ομάδων του Μουντιάλ! (Φώτος)

Βρισκόμαστε μία ανάσα από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ένα από τα αντικείμενα που απασχολεί το φίλαθλο κοινό είναι οι φανέλες που θα φορούν οι ομάδες που θα λάβουν μέρος. Άλλωστε, όλοι λίγο-πολύ, έχουμε μια… αγαπημένη εθνική που υποστηρίζουμε (από τη στιγμή που δυστυχώς λείπει η Εθνική μας).

Κάθε ομοσπονδία έχει ήδη αποκαλύψει τις δύο εμφανίσεις που θα φορά η εθνική της ομάδα και εμείς τις συγκεντρώσαμε και σας τις παρουσιάζουμε.

1ος Όμιλος

Ρωσία

ρωσια

Η Ρωσία θα φοράει μία κόκκινη φανέλα, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη φανέλα που είχε η πρώην Σοβιετική Ένωση στο Μουντιάλ του 1988 και μία άσπρη φανέλα με μπλε λεπτομέρειες.

Ουρουγουάη

ουρουγουαη

Οι Ουρουγουανοί θα φορούν τα κλασικά τους χρώματα, γαλάζιο και άσπρο, από τα οποία χαρακτηρίζονται και οι δύο εμφανίσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ως συνήθως. Βέβαια, στην πρώτη εμφάνιση ξεχωρίζει κάτι σαν υδατογράφημα με τον ήλιο της Ουρουγουάης, πράγμα που παραπέμπει έντονα στη σημαία της χώρας.

Αίγυπτος

αιγυπτος

Η πρώτη εμφάνιση της Αιγύπτου είναι καρό στις αποχρώσεις του κόκκινου, ενώ η δεύτερη είναι μία πολύ λιτή λευκή φανέλα. Και στις δύο το σορτσάκι είναι μαύρο, ενώ μαύρο είναι και το χρώμα που θα έχουν τα νούμερα και τα ονόματα.

Σαουδική Αραβία

σαουδική αραβια

Δό πολύ απλές εμφανίσεις θα έχει η Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη θα είναι μία ολόλευκη εμφάνιση, ενώ η δεύτερη θα είναι καταπράσινη, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

2ος Όμιλος

Ισπανία

ισπανια

Οι Ισπανοί θα παροσιαστούν κι αυτόι με τα κλασικά τους χρώματα. Η πρώτη εμφάνιση θα είναι κόκκινη και θα έχει ένα σχέδιο στη δεξιά πλεύρα, σε μία προσπάθεια να θυμίζει τη φανέλα της “φούριας ρόχας” στο Μουντιάλ του 1994. Η δεύτερη θα είναι γκρι με κόκκινες λεπτομέρειες.

Πορτογαλία

πορτογαλια

Εξίσου κλασικές θα είναι και οι φανέλες της Πορτογαλίας. Η πρώτη θα είναι κατακόκκινη με πράσινο γιακά, ενώ η δεύτερη θα είναι άσπρη με μικρά πράσινα σχεδιάκια.

Ιράν

Ιραν

Όσον αφορά το Ιράν, η πρώτη εμφάνιση είναι λευκή και έχει κατι σαν υδατογράφημα με μία τίγρη, ενώ η δεύτερη είναι κόκκινη με λεπτές οριζόντιες ρίγες σε διαφορετική απόχρωση του κόκκινου.

Μαρόκο

μαροκο

Το Μαρόκο παρουσίασε 3 εμφανίσεις, όλες μονόχρωμες και στα χρώματα της σημαίας της χώρας, μία πράσινη, μία άσπρη και μία κόκκινη.

3ος Όμιλος

Γαλλία

γαλλια

Η Γαλλία επέλεξε για το Μουντιάλ μία φανέλα σε σκούρο μπλε με λίγο πιο ανοιχτόχρωμα τα μανίκια και μία ολόλευκη με μικρά σχεδιάκια.

Δανία

δανια

Δύο μονόχρωμες φανέλες θα φοράει και η Δανία σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρώτη θα είναι κόκκινη με λευκά σχέδια στα μανίκια, ενώ η δεύτερη θα είναι άσπρη με κόκκινα σχέδια στα μανίκια.

Αυστραλία

αυστραλια

Τα “καγκουρό” θα έχουν δύο εμφανίσεις στα κλασικά τους χρώματα. Η πρώτη θα είναι κίτρινη με ορισμένες λεπτομέρειες στα μανίκια σε σκούρο πράσινο, ενώ η δεύτερη θα είναι σκούρα πράσινη με δύο διαγώνιες κίτρινες ρίγες.

Περού

περου

Κλασικές εμφανίσεις θα έχει και το Περού. Οι Περουβιανοί θα έχουν ως πρώτη μία κόκκινη φανέλα με λευκή χοντρή διαγώνια ρίγα και ως δεύτερη το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή άσπρη φανέλα με την ρίγα αυτή τη φορά να είναι κόκκινη.

4ος Όμιλος

Αργεντινή

αργεντινη

Η Αργεντινή θα έχει για πρώτη της εμφάνιση την κλασική άσπρη φανέλα με τις κάθετες γαλάζιες ρίγες και για δεύτερη θα έχει μία σκούρα μπλε, που θα έχει γαλάζιες και άσπρες λεπτομέρεις στο πλάι.

Νιγηρία

νιγηρια

Οι Νιγηριανοί θα έχουν μία καταπράσινη εμφάνιση σε σκούρα απόχρωση και μία ασπροπράσινη με έντονα σχέδια, η οποία θα έχει και ασπρόμαυρα μανίκια.

Κροατία

κροατια

Την κλασική καρό φανέλα θα φοράει η Κροατία σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Οι δύο εμφανίσεις θα έχουν το ίδιο σχέδιο με την πρώτη να είναι στα κλασικά χρώματα, άσπρο και κόκκινο, ενώ η δεύτερη θα έχει μαύρα και σκούρα μπλε τετραγωνάκια.

Ισλανδία

ισλανδια

Τρεις εμφανίσεις θα έχει η Ισλανδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μία κόκκινη, μία μπλε και μία ασπρη, όσα δηλαδή και τα χρώματα στη σημαία της. Ο κορμός κάθε φανέλας θα είναι μονόχρωμος, ενώ τα μανίκια θα έχουν έναν συνδυασμό κόκκινου και μπλε.

5ος Όμιλος

Βραζιλία

βραζιλια

Σε κλασικούς συνδυασμούς θα κινηθεί και η Βραζιλία. Η “σελεσάο” θα έχει την κλασική κίτρινη φανέλα και το μπλε σορτσάκι για πρώτη εμφάνιση, ενώ για δεύτερη θα έχει μία μπλε φανέλα, στην οποία θα ξεχωρίζει ένα αστέρι σαν υδατογράφημα.

Ελβετία

ελβετια

Η Ελβετία θα παρουσιαστεί στο Μουντιάλ με μία κατακόκκινη εμφάνιση, τη φανέλα της οποίας θα καλύπτει ένα περίεργο σχέδιο και με μία ολόλευκη εμφάνιση, αποτυπώνοντας έτσι τα χρώματα της σημαίας.

Σερβία

σερβια

Μία κόκκινη και μία άσπρη φανέλα θα έχουν και οι Σέρβοι, με τη διαφορά ότι στην λευκή φανέλα θα υπάρχει μία κάθετη ρίγα στα στα χρώματα της σημαίας της χώρας.

Κόστα Ρίκα

κοστα ρικα

Οι Κοσταρικανοί έχουν επιλέξει για πρώτη εμφάνιση να έχουν μία κατακόκκινη φανέλα με άσπρο γιακά, ενώ για δεύτερη μία λευκή φανέλα με μαυρό γιακά και μία μαύρη γραμμή στα μανίκια.

6ος Όμιλος

Γεμανία

γερμανια

Οι Γερμανοί έχουν μία λευκή φανέλα με ένα περίεργο σχήμα, που προσπαθεί να θυμίσει τη φανέλα του Μουντιάλ του 1990. Αντίθετα, η δεύτερη είναι πράσινη με ένα ιδιαίτερο σχήμα, που θυμίζει κι αυτή κάτι από το παρελθόν.

Σουηδία

σουηδια

Δύο μονόχρωμες εμφανίσεις θα έχει η Σουηδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η μία είναι κίτρινη με μπλε γιακά, ενώ η άλλη είναι σκούρα μπλε με κίτρινο γιακά.

Μεξικό

μεξικο

Οι εμφανίσεις του Μεξικού θα κυμανθούν στα κλασικά χρώματα της ομάδας. Η πρώτη θα είναι άσπρη με μία πράσινη και μία κόκκινη οριζόντια ρίγα και η δεύτερη θα είναι καταπράσινη με κάποια σχέδια στο πλάι, σε διαφορετική απόχρωση του πράσινου.

Νότιος Κορέα

ν. κορεα

Οι Νοτιοκορεάτες θα παραταχθούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας με μία φωσφοριζέ κόκκινη φανέλα για πρώτη εμφάνιση, ενώ για δεύτερη θα έχουν μία λευκή με κόκκινες και μπλε μικρές οριζόντιες γραμμές.

7ος Όμιλος

Αγγλία

αγγλια

Οι Άγγλοι θα παραταχνούν σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση με τις κλασικές τους εμφανίσεις. Μία ολόλευκη για πρώτη και μία κατακόκκινη για δεύτερη, μόνο που η κόκκινη φανέλα θα έχει πολλες μικρές οριζόντιες γραμμές, δίνοντας έτσι έναν άλλο τόνο σε διαχρονική φανέλα.

Βέλγιο

βελγιο

Μία κόκκινη φανέλα με ρόμβους στο σημείο του στήθους και μία κίτρινη με λεπτές οριζόντιες ρίγες επέλεξε το Βέλγιο ως εμφανίσεις του για το Πακόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Παναμάς

παναμας

Ο Παναμάς, για την παρθενική του συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, διάλεξε δύο φανέλες με ίδιο σχέδιο. Η πρώτη θα είναι κατακόκκινη, ενώ η δεύτερη θα είναι λευκή με μπλε σχεδιάκια και μπλε χρώμα στα μανίκια.

Τυνησία

τυνησια

Η Τυνησία θα παρουσιαστεί με μία κόκκινη φανέλα με άσπρο γιακά και άσπρα τελειώματα στα μανίκια και με μία λευκή με τις αντίστοιχες λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα.

8ος Όμιλος

Πολωνία

πολωνια

Η Πολωνία θα φοράει τις κλασικές της εμφανίσεις στο Μουντιάλ. Η πρώτη θα είναι άσπρη φανέλα με άσπρο σορτσάκι, ενώ η δεύτερη θα περιλαμβάνει κόκκινη φανέλα και κόκκινο σορτάκι.

Κολομβία

κολομβια

Μία κίτρινη φανέλα με μπλε και κόκκινα σχέδια και μία μπλε φανέλα με πορτοκαλί λεπτομέρειες θα φορέσει η Κολομβία στα παιχνίδια της στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Ιαπωνία

ιαπωνια

Οι Ιάπωνες έχυν επιλέξει για τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου να φορέσουν ως πρώτη εμφάνιση μία μπλε φανέλα με πολλές μικρές κάθετες γραμούλες, που παραπέμπουν σε ραφές, ενώ ως δεύτερη μία άσπρη φανέλα με γκρι σχέδιο στο σημείο του στήθους.

Σενεγάλη

σενεγαλη

Ίδιο σχέδιο με αντίθετα χρώματα θα έχουν οι δύο εμφανίσεις της Σενεγάλης. Η πρώτη θα είναι λευκή με πράσινο γιακά και πράσινες λεπτομέρειες στα μανίκια, ενώ η άλλη θα είναι πράσινη με τα αντίστοιχα σημεία να έχουν λευκό χρώμα. Και στις δύο θα κυριαρχεί ένα επιβλητικό σχέδιο στο κέντρο.

Comments
To Top