ΑΝΤΡΕΣ

Σαουδάραβες στο 95!(video)

Με ένα απίθανο γκολ στο 95′, με την μπάλα να περνάει από… όλα σχεδόν τα πόδια των παικτών της Σαουδικής Αραβίας, ο Αλ Νταουσαρί σκόραρε κι έδωσε στη χώρα του μια ιστορική νίκη γοήτρου! Έγραψε ιστορία ο 45χρονος Ελ Χανταρί που έπιασε και πέναλτι. Και εκεί που λες «αδιάφορο ματς είναι, κανείς δεν ασχολείται με αυτό. Και οι δύο έχουν αποκλειστεί», απλά χαίρεσαι που πήρες την απόφαση να δεις το παιχνίδι αυτό. Φυσικά αναφερόμαστε στο Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος, στο πιο αδιάφορο ματς έως τώρα του Μουντιάλ, που ωστόσο είχε θέαμα και συγκινήσεις.

Οι Σαουδάραβες κατάφεραν στο τελευταίο λεπτό να επικρατήσουν με 2-1 και να πάρουν τους 3 πρώτους και τελευταίους τους βαθμούς στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, αφήνοντας στο μηδέν την παρέα του Σαλάχ που ναι μεν σκόραρε, αλλά δεν μπόρεσε να οδηγήσει τους Φαραώ στη νίκη, μένοντας στο μηδέν βαθμολογικά.

Στο πρώτο ημίχρονο η Σαουδική Αραβία είχε τον έλεγχο, πιέζοντας από το πρώτο λεπτό. Ωστόσο αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι με τον Σαλάχ στο 22′ άνοιξαν το σκορ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έφυγε ωραία στην κόντρα και με άψογο πλασέ έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια δεν είχαμε κάτι φοβερό, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του ημιχρόνου όπου έγινε χαμός. Αρχικά οι τυπικά γηπεδούχοι κερδίζουν πέναλτι με τον Φατί να κάνει χέρι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Φαχ’άντ, με τον Ελ Χανταρί όμως να γράφει ιστορία. Ο 45χρονος τερματοφύλακας το έβγαλε και έγινε ο μεγαλύτερος που πιάνει πέναλτι σε Μουντιάλ. Εκεί όμως που λέγαμε πως θα πηγαίναμε με το 0-1 στο ημίχρονο, είχαμε και άλλο πέναλτι. Συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις ο Αλί Γκαμπρ ανέτρεψε τον Φαχάντ, ο διαιτητής έδωσε το υπερβολικό πέναλτι και ο Σαλμάν που το εκτέλεσε έκανε το 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς ήταν ίδια. Η Σαουδική Αραβία είχε τον έλεγχο, αλλά δεν είδαμε τις πολλές φάσεις. Ωστόσο ενώ όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα τελείωνε χωρίς νικητή και οι ομάδες θα έπαιρναν από έναν βαθμό, ήρθε ο Αλ Νταουσαρί να αλλάξει τα πάντα. Ο παίκτης των Σαουδαράβων με σουτ νίκησε τον Ελ Χανταρί διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Με τη νίκη αυτή η Σαουδική Αραβία όπως προαναφέραμε ολοκληρώνει το Μουντιάλ της Ρωσίας με 3 βαθμούς, ενώ η Αίγυπτος έμεινε στο μηδέν.

 

 

Comments
To Top