ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Τώρα αρχίζει το Μουντιάλ!!!

Οσοι πιστεύουν ότι το Μουντιάλ τώρα αρχίζει, μάλλον δεν έχουν άδικο. Πλέον απομένουν 15 ματσάρες με τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και όλοι οι αγώνες είναι φωτιά! Κι αν η πρώτη γεύση της φάσης των ομίλων ήταν αρκετά ικανοποιητική, φανταστείτε τι μας περιμένει από εδώ και πέρα… Καμία από τις χώρες που υπολογίζαμε από πριν ότι θα πάει τρένο ως τον τελικό, δεν το έκανε, ενώ αποκλείστηκε από πολύ νωρίς και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, με αποτέλεσμα όλα να είναι ανοιχτά για το ζευγάρι του τελικού.

Οσον αφορά στα ματς στους «16», υπάρχουν παιχνίδια που είναι πραγματικά αμφίρροπα και δεν μπορείς αβίαστα να κάνεις μία πρόβλεψη. Ξεκινώντας με το πρώτο χρονικά παιχνίδι, κατευθείαν πάμε στα… βαθιά με τον αγώνα Γαλλία – Αργεντινή! Μπορεί και οι δύο ομάδες να μην παρουσίασαν στα γήπεδα της Ρωσίας, τα στάνταρ που όλοι θα περίμεναν, αλλά δίνω τον πρώτο λόγο στους Γάλλους, καθώς οι Αργεντινοί δεν με έχουν πείσει καθόλου. Μία ομάδα γερασμένη, χωρίς διάθεση για μπάλα (βλέπε Ντι Μαρία, Ιγουαϊν), τα περιμένει όλα από τον Λιονέλ Μέσι. Βέβαια επειδή πρόκειται για έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή που με μία προσπάθεια μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει με σιγουριά το αποτέλεσμα…

Αμφίρροπο ματς και το επόμενο με την Ουρουγουάη κόντρα στην Πορτογαλία. Προσωπικά θα ήθελα την πρόκριση των Νοτιοαμερικανών, αλλά όταν έχεις απέναντι σου, τον κορυφαίο προπονητή Φερνάντο Σάντος και τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο, όλα είναι πιθανά. Πιστεύω μάλιστα ότι ο Σάντος θα βρει τον τρόπο να εξουδετερώσει Σουάρες και Καβάνι και πλέον απομένει στον Κριστιάνο να κάνει τη δουλειά και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Την Κυριακή, τα σπουδαία ματς συνεχίζονται με το Ρωσία – Ισπανία. Η κλάση των Ισπανών ισοφαρίζεται με την ορμητικότητα και την ψυχολογία των διοργανωτών κι επειδή οι Φούριας Ρόχας εμφανίζονται αρκετά κουρασμένοι και κορεσμένοι πιστεύω ότι στο τέλος θα μιλήσει η διάθεση των Ρώσων να παραμείνουν στο Μουντιάλ. Το επόμενο ματς είναι το Κροατία – Δανία και πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι Κροάτες που ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες της πρώτης φάσης. Οι Δανοί δεν μπορούν να τα περιμένουν όλα από έναν ποδοσφαιριστή και ήδη ο στόχος επετεύχθη με την πρόκριση στους «16».

Την Δευτέρα ακολουθεί το Βραζιλία – Μεξικό και θα δώσω το προβάδισμα στη Σελεσάο, που σε αυτό το Μουντιάλ είναι αρκετά ισορροπημένη και δεν βασίζεται μόνο στον Νεϊμάρ. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον θα έχει και το ντέρμπι των πάγκων με Τιτέ – Οσόριο, καθώς πρόκειται για δύο ικανότατους προπονητές που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Το βράδυ, το Βέλγιο είναι το ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα αυτό το ματς να ενδείκνυται για τους φίλους τους στοιχήματος καθώς τυχόν πρόκριση των Ιαπώνων, θα τινάξει τη μπάνκα στον αέρα.

Και την Τρίτη, θα ήθελα πρόκριση της Σουηδίας, αν και η Ελβετία είναι μία καλοδουλεμένη και μονταρισμένη ομάδα που μου θυμίζει αρκετά την Ελλάδα στο Euro 2004. To βράδυ, θα επιλέξω την Αγγλία παρότι είναι ομάδα ή του ύψους ή του βάθους, κόντρα στην Κολομβία.

 

 

 

 

 

 

 

Comments
To Top