ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

«Θρυλικοί» προπονητές που έγραψαν ιστορία στην Ευρώπη!

kraiova7

1. Γιάννους Ζολνάι (Ούγγρος): Ο πρώτος προπονητής που κάθισε στον πάγκο του Απόλλωνα σ’ ευρωπαϊκό αγώνα.

2. Πανίκος Κρυστάλλης:Ο πρώτος κύπριος προπονητής που κάθισε στον πάγκο του Απόλλωνα σ’ ευρωπαϊκό αγώνα.

3. Ζτένεκ Κρέιτσι (Τσέχος): O πρώτος προπονητής που πήρε θετικό αποτέλεσμα σ’ ευρωπαϊκό αγώνα (ισοπαλία 1-1 με Μπαρτσελόνα).

4. Έγκον Πίχατσεκ (Γερμανοπολωνός): O πρώτος προπονητής που πέτυχε νίκη σ’ ευρωπαϊκό αγώνα (νίκη με 2-1 τη Μάλμο).

5. Βλάντισλαβ Έγκελ (Πολωνός):O πρώτος προπονητής που πήρε θετικό αποτέλεσμα σ’ εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα (ισοπαλία 1-1 με Ρεάλ Σαραγόσα).

6. Ντίτελμ Φέρνερ (Γερμανός): O πρώτος προπονητής που πέτυχε πρόκριση σ’ ευρωπαϊκό αγώνα (3-0 Κραϊόβα Ρουμανίας και ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου που έφτασε με τον Απόλλωνα ένα μόλις βήμα πριν τους ομίλους του ChampionsLeague).

Ο προπονητής με τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιγνίδια στον πάγκο του Απόλλωνα (14).

7. Χριστάκης Χριστοφόρου: Ο πρώτος προπονητής που οδήγησε τον Απόλλωνα στους ομίλους του EuropaLeague και ο μοναδικός που τον οδήγησε δύο φορές.

Ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Απόλλωνα αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου που οδήγησε ομάδα σε εκτός έδρας νίκη σε οποιοδήποτε όμιλο διασυλλογικής διοργάνωσης (νίκη με 1-0 τη Λέγκια Βαρσοβίας).

8. Σωφρόνης Αυγουστή: Ο προπονητής με τους περισσότερους βαθμούς στην Ευρώπη από οποιοδήποτε άλλο προπονητή, 16 στο σύνολο, (4 νίκες και 4 ισοπαλίες).

Comments
To Top