ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Η Κύπρος μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Ισπανία»!

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Γκαστόν Σανγκόι. Ο 33χρονος Σανγκόι που μένει πλέον στη Σάντα Φε με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του περιμένοντας και το τρίτο παιδί του, ψάχνει τον επόμενο του σταθμό, στην πατρίδα του.

Όσα ανέφερε στη συνέντευξη:

Για το αν θέλει να παίξει στην Αργεντινή: «Ναι προπονούμαι σκληρά με ένα φίλο και είμαι πρόθυμος να παίξω όταν έχω την ευκαιρία. Είναι δύσκολο, ξέρω τις καταστάσεις όμως και δεν κατεβάζω τον πήχη».

Για το αν είναι κάτι που χρωστά στον εαυτό του να παίξει στην Αργεντινή: «Ναι ήμουν μικρός και δεν κατάφερα να παίξω εδώ. Έπαιξα μόνο δύο ματς με την Μπόκα για το Σουνταμερικάνα. Για αυτό θέλω να παίξω εδώ. Είμαι σε μια ηλικία που λόγω εμπειρίας μπορώ να βοηθήσω».

Για την επιθυμία του να παίζει κοντά στην οικογένεια του: «Θα είναι ιδανικό μετά από τόσο καιρό μακριά από την οικογένειά μου. Αυτό που σχεδιάζω είναι να μείνω εδώ στην περιοχή γιατί η γυναίκα μου είναι ξανά έγκυος».

Για τον εαυτό του πλέον ως παίκτη: «Με την εμπειρία αλλάζεις, όταν είσαι παιδί τρέχεις συνεχώς και αυτό δεν έχει νόημα. Όταν μεγαλώσεις έχεις καλύτερη αντίληψη του χώρου που αφήνει ο αντίπαλος και αμύνεσαι με ορθόδοξο τρόπο. Στην Ισπανία έπαιζα στράικερ αλλά και στα πλάγια δεξιά και αριστερά. Ένιωθα καλά σε όλες τις θέσεις γιατί η ομάδα δούλευε σωστά».

Αφού αναφέρθηκε στην εμπειρία του σε πολλές χώρες μίλησε και για την Κύπρο… «Η έκρηξή μου ήταν στην Κύπρο όπου έπαιξα για τρία χρόνια κάτι που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Ισπανία. Στη συνέχεια ξαναήρθα στην Κύπρο όπου έπαιξα για δύο χρονιές στην Ευρώπη. Παίζοντας σε μια διεθνή διοργάνωση ήταν εξαιρετικό αφού έμαθα πολλά. Στη συνέχεια στην Πολωνία πήγα ένα βήμα πίσω και στην Ινδία είχαν την ατυχία με τον τραυματισμό. Όμως εκεί είχα την εμπειρία με τον Ντιέγκο Φορλάν ένα φοβερό παίκτη».

Για το ότι είχε εμπειρίες από πολλά γήπεδα, από το Μπερναμπέου, το γήπεδο του Άγιαξ μέχρι και την Ινδία:  «Τώρα που το σκέφτομαι είναι λίγο περίεργο όμως όταν παίζεις τα ξεχνάς όλα. Στην αρχή είναι εκπληκτικό να παίζεις στο Μπερναμπέου τόσο για το γήπεδο όσο και κόντρα στη Ρεάλ. Όμως μετά το ξεχνάς και είναι απλά ποδόσφαιρο. Τα άλλα απλά μένουν στη μνήμη. Πιστεύω πως εμείς οι Αργεντίνοι προσαρμοζόμαστε γρήγορα».

 

 

Comments
To Top