ΑΝΤΡΕΣ

Το «Grbavica» ο επόμενος σταθμός του Απόλλωνα!(video)

Το στάδιο «Grbavica» στο Σεράγεβο της Βοσνίας είναι ο επόμενος σταθμός της ομάδας στο φετινό ευρωπαϊκό οδοιπορικό της όπου τη ερχόμενη Πέμπτη (26/07) θα αντιμετωπίσει στα πλαίσια του 2ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λίγκ 2018-2019, την Ζελέζνιτσαρ του Σλόμποταν Κρίσμάρεβιτς.

Το γήπεδο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 13.785 θεατές, με τις εργασίες κατασκευής του να αρχίζουν το 1949 και να ολοκληρώνονται το 1953.

Αρχικά, το «Grbavica» ήταν στάδιο πολλαπλών χρήσεων. Στο παρελθόν διοργανώθηκαν αγώνες ποδηλασίας και στίβου. Τελικά η χρήση του έγινε μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες .

Άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις 13 Σεπτεμβρίου 1953 με τον αγώνα μεταξύ της Ζελέζνιτσαρ και της Σιμπένικ (4-1).

Ακολούθησαν δυο ανακαινίσεις το 1976 στην οποία δημιουργήθηκαν τα δυο βοηθητικά γήπεδα και η τοποθέτηση προβολέων και το 2018 με την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το στάδιο «Grbavica» υπέστη μεγάλες καταστροφές το 1992 όταν και ξέσπασε ο πόλεμος στην πρώην Δημοκρατία  της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, αφού το γήπεδο βρισκόταν ανάμεσα στις πρώτες γραμμές  της εμπόλεμης ζώνης.

Πλέον το πλήρες ανακινημένο «Grbavica» περιμένει την ερχόμενη Πέμπτη τους ποδοσφαιριστές του κ. Αυγουστή σε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση στην οποία η ομάδα μας θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει εκείνο το αποτέλεσμα το όποιο θα της δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στην Κύπρο.

 

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (ΔΗΜΟΣΙΑ) Λτδ

 

Comments
To Top