ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Σκιαγραφώντας τη Ζελιέζνιτσαρ!

Η FK Zeljeznicar iδρύθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1921 και είναι μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με έξι πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα, καθώς και τρεις τίτλους Σούπερ Καπ. Εδρεύει στην πόλη του Σεράγεβο.

Την περίοδο 1971-72 κερδίζει τον πρώτο της τίτλο στο πρωτάθλημα της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και το 1981 παίζει στον τελικό Κυπέλου. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη μεγαλύτερη της επιτυχία ήταν την περίοδο 1984-85 όταν έπαιξε στον ημιτελικό του πρώην Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εκεί όπου αποκλείστηκε από τη Βιντεότον. Τη χρονιά 2003 2004 απέκλεισε την Ανόρθωση σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποτελέσματα 1-0 εντός έδρας και 3-1 νίκη στην Κύπρο.

Από το ρόστερ της ομάδας πέρασαν αρκετά γνωστά ονόματα της μεγάλης των πλάβι σχολής όπως Ίβιτσα Όσιμ , Μεχμέτ Bazdarevic , Joseph Katalinski, Εντίν Bahtić , Χάρης Skoro και Edin Dzeko .

Το ψευδώνυμο της λέσχης είναι «μπλε» και χρώματα της είναι το μπλε και το άσπρο. Το γήπεδο που αγωνίζεται και στο οποίο θα αντιμετωπίσουμε τη Βοσνιακή ομάδα είναι το «Grbavica» χωρητικότητας 12000 θεατών. Οι οπαδοί της ομάδας είναι φανατικοί και οι οργανωμένοι έχουν το παρατσούκλι «maniacs».

Προπονητής της ομάδας είναι ο «γνωστός» μας Σλόμποταν Κρισμάρεβιτς και το ρόστερ της ομάδας αποτελείται κυρίως από γηγενείς ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν επίσης τρεις Σέρβοι, δύο Κροάτες και ένας Μαυροβούνιος. Σήμερα Σάββατο(21/7) ξεκινά τις υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα Βοσνίας με αντίπαλο για την 1η αγωνιστική την GOSK Gabela εκτός έδρας.

 

Comments
To Top