ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο μοναδικός σε Ευρωπαϊκό αγώνα χωρίς γηγενή ποδοσφαιριστή!!!

Έγραψε τη δική του ιστορία στην ομάδα μας και δίκαια θεωρείται ως ένας από τους ποιοτικότερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Απόλλωνα.

Ο λόγος για τον Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς ο οποίος διετέλεσε και προπονητής της ομάδας μας αντικαθιστώντας τον Τόμας Φον Χέιζεν περί τα τέλη της περιόδου 2009/10 καταφέρνοντας να κατακτήσει μάλιστα με την ομάδα μας και το κύπελλο στον τελικό κόντρα στο ΑΠΟΕΛ!

Αυτό που πολύ λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ο Κρισμάρεβιτς, ως προπονητής του Απόλλωνα, είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Απόλλωνα που παρέταξε σε ένα ευρωπαϊκό, εντός ή εκτός έδρας αγώνα, την ομάδα μας χωρίς να περιλαμβάνει ούτε ένα γηγενή ποδοσφαιριστή όχι μόνο στην αρχική ενδεκάδα αλλά ούτε και στις τρεις αλλαγές που πραγματοποίησε!

Αυτό συνέβηκε στις 29 Ιουλίου, 2010 στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας κόντρα στην
Σιμπίρ Σιβηρίας αγώνα τον οποίο χάσαμε με 1-0.

Για την ιστορία η σύνθεση του Απόλλωνα στον εντός αγώνα κόντρα στην Σιμπίρ Σιβηρίας ήταν η ακόλουθη: Χβαλόφσκι, Οσενί, Μαρτορέλ, Μρντάκοβιτς (55′ Σεμέδο), Μπανγκούρα, Κοσόφσκι (68′ Ατόρνο), Μόρις, Νούνιεθ (79′ Ογκμπούκε), Κόλαρ, Κιντέρος, Γκονζάλες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κρισμάρεβιτς στον δεύτερο αγώνα στο Τσίρειο επανέλαβε εαυτόν χρησιμοποιώντας ξανά 14 ποδοσφαιριστές μόνο ξένους καθιστώντας τον μοναδικό προπονητή στην ιστορία του Απόλλωνα που δεν χρησιμοποίησε στην Ευρώπη ούτε ένα γηγενή ποδοσφαιριστή!

Comments
To Top