ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η γκολάρα και η μοιραία στιγμή! (video)

Παραμένει ακόμη και ως σήμερα μια από τις καλύτερες εμφανίσεις κυπριακής ομάδας σε εκτός έδρας αναμέτρηση στα Ευρωπαϊκά σαλόνια!

Ο λόγος για το δεύτερο ευρωπαϊκό εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας κόντρα στην Σιόν Ελβετίας. Το 1-3 του πρώτου αγώνα στο Τσίρειο φάνταζε για όλους σε ταξίδι αναψυχής όμως η φοβερή αρμάδα του Φέρνερ, με τη τριπλέτα των Σέρβων να κάνει μαγικά πράγματα αλλά και την συμπαράσταση όλων των άλλων ποδοσφαιριστών, έφτασε μια μόνο ανάσα από το θαύμα!

Στο 47′ ο Κρισμάρεβιτς με απίστευτη ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ, ο Σπόλιαριτς στο 67′ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας και όταν στο 77′ ο Τσέποβιτς έγραψε μέσα σε αποθέωση το 0-3 δίνοντας πια σκορ πρόκρισης στον Απόλλωνα οι πάντες πίστεψαν στο όνειρο μια επικής ανατροπής.

Στις καθυστερήσεις όμως μια ασυνεννοησία με πρωταγωνιστή τον Κρισμάρεβιτς στο χώρο του κέντρου στάθηκε ικανή να αλλάξει άρδην την ιστορία. Η μπάλα βρισκόταν στη κατοχή του Κρισμάρεβιτς, ο οποίος αντί να διώξει μακριά την μπάλα ή να την δώσει αριστερά που βρισκόταν αμαρκάριστος ο Μιλένκο Σπολάριτς, επέλεξε να μην κάνει κανένα από τα δύο δίνοντας την ευκαιρία στους Ελβετούς να κλέψουν την μπάλα και με ένα σουτ απελπισίας, να σκοράρουν στέλνοντας το παιχνίδι στη παράταση όπου με την ψυχολογία πλέον υπέρ τους μείωσαν σε 2-3 και πήραν την πρόκριση με μοιραίο παίκτη τον Κρισμάρεβιτς .

Οι δηλώσεις του τότε βοηθού προπονητή της ομάδας μας Θράσου Κονιώτη σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ είναι χαρακτηριστικές για την εν λόγο φάση: «Βρισκόμασταν στις καθυστερήσεις και η μπάλα βρέθηκε στην κατοχή του Κρισμάρεβιτς. Τότε εγώ, γνωρίζοντας πόσο πολύ καλός ήταν με την μπάλα στα πόδια, του φώναζα να την κρατήσει όσο μπορούσε. Ωστόσο ο ποδοσφαιριστής σάστισε για μερικά δευτερόλεπτα και εγώ βλέποντας ένα αντίπαλο να τρέχει με ταχύτητα κατά πάνω του,  του ξαναφώναξα «Διώξε την ρε Μπόμπαν». Ήταν ήδη όμως αργά αφού ο Μαρίν του έκλεψε την μπάλα και με ένα σουτ λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου έφερε τα πάντα ανάποδα».

 

Comments
To Top