ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο πρώην παίκτης μας που του ζήτησαν να γίνει κατάσκοπος στην Ελλάδα και τα «έσπαγε» στα μπουζούκια στην Κύπρο!

Αποκτήθηκε από την ομάδα μας το καλοκαίρι του 1986 από τον Πανιώνιο δημιουργώντας παροξυσμό στις τάξεις των φίλων του Απόλλωνα!

Ο λόγος για το βραχύσωμο Βούλγαρο μεσοεπιθετικό Τεοντόρ Μπαρζόφ ο οποίος αγωνίστηκε στον Απόλλωνα για μια μόνο αγωνιστική περίοδο καταφέρνοντας να σκοράρει και 9 γκολ με τη φανέλα της ομάδας μας και παρότι δεν κατάφερε να μας χαρίσει κάποιο τίτλο θεωρείται ακόμη και ως σήμερα ανάμεσα στους ποιοτικότερους επιτελικούς μέσους που φόρεσαν ποτέ την «κυανόλευκη» φανέλα.

Βγήκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων το καλοκαίρι του 1982 με προορισμό την Ελλάδα και αγωνίστηκε για δύο περιόδους 1982/83 και 1983/84 με τη φανέλα της πάλαι ποτέ κραταιάς Δόξας Δράμας σημειώνοντας 14 γκολ σε 48 συμμετοχές και άλλες δύο σεζόν 1984/85 και 1985/86 με τη φανέλα του Πανιωνίου σκοράροντας 22 τέρματα σε 51 εμφανίσεις και ειδικά στην Νέα Σμύρνη, αποτελεί ακόμα σημείο αναφοράς για τους παλαιότερους.

Ο Τεοντόρ Μπαρζόφ όπως αποκάλυψε παλαιότερα στην ελληνική ιστοσελίδα gazzetta.gr η φυγή του από την Βουλγαρία στην Ελλάδα ήταν περιπετειώδης, αφού το καθεστώς της χώρας του για να του παραχωρήσει το διαβατήριο του, ζητούσε παράλληλα με το ποδόσφαιρο να εκτελέσει και χρέη κατασκόπου στην Ελλάδα!

«Το 1981 με ήθελε ο Άρης. Την επόμενη χρονιά ήρθε η πρόταση από την Δόξα Δράμας. Πλήρωσαν 300.000 δολάρια για την μεταγραφή, ποσό που ήταν μεγάλο για εκείνη την εποχή. Ένας αξιωματικός της κρατικής αστυνομίας μου ζήτησε να υπογράψω ορισμένα έγγραφα προτού μετακομίσω στην Ελλάδα. Εάν δεν τα υπέγραφα δεν θα έπαιρνα το διαβατήριο μου από την βουλγαρική κυβέρνηση. Ήταν μια σειρά πραγμάτων για τα οποία έπρεπε να συναινέσω προτού παίξω στη Δόξα Δράμας.

Μου φώναξε: «Σύντροφε Μπαρζόφ, πας στην Δράμα. Εκεί, στην Καβάλα, αλλά και τις Σέρρες υπάρχουν αμερικανικές βάσεις. Θα πρέπει να τις φωτογραφήσεις και να μας στείλεις τις φωτογραφίες με πληροφορίες». Του είπα πως πάω να παίξω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και όχι να γίνω κατάσκοπος. Φυσικά και δεν έστειλα τίποτα. Οι αναμνήσεις μου στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικές. Αν είχα έρθει σε μικρότερη ηλικία, σίγουρα θα είχα πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα. Μετά την Ελλάδα συνέχισα την καριέρα μου στην Κύπρο και στον Απόλλωνα Λεμεσού. Το νησί ήταν διχοτομημένο και υπήρχε παντού στρατός. Κάναμε βόλτες με τους συμπαίκτες μου και τις συντρόφους μας σε μαγαζιά με μπουζούκια πίνοντας μπύρες!».

Comments
To Top