ΑΝΤΡΕΣ

Γνωρίστε τη Ντιναμό Μπρέστ!

Η ΦΚ Ντιναμό Μπρεστ είναι Λευκορώσικη ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την πόλη του Μπρεστ. Συμμετέχει στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας και στην ιστορία της παίζει ανελλιπώς στην Α΄κατηγορία, χωρίς να έχει υποβαθμιστεί ποτέ.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ομάδας στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας είναι η τρίτη θέση το 1992. Το 2007, η Ντιναμό Μπρεστ κέρδισε το Κύπελλο Λευκορωσίας, επικρατώντας της Μπάτε Μπορίσοφ στα πέναλτι και κέρδισε την ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Τον Μάιο του 2017 κέρδισε το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία της αφού επικράτησε στον τελικό της Σαχτάρ Σολιγκορσκ. Ως Κυπελλούχος η Ντιναμό Μπρέστ κέρδισε το 2018 το Σούπερ Καπ κόντρα στη Μπάτε Μπόρισοφ.

Η ομάδα από το 1960 και μετά έχει αλλάξει ονόματα. Ξεκίνησε με το όνομα Σπαρτάκ, το 1972 πήρε το όνομα Μπουγκ, από το όνομα του ποταμού στην πόλη του Μπρεστ, το 1976 μετονομάστηκε σε Ντιναμό για να αλλάξει ξανά το 2012 σε Μπρεστ. Την επόμενη χρονιά επανήλθε το όνομα Ντιναμό Μπρεστ.

Ο πρώτος οργανωμένος σύνδεσμος φιλάθλων της δημιουργήθηκε το 1998, ενώ το 2008 επαναδημιουργήθηκε ο σύνδεσμος φιλάθλων έχοντας το προσωνύμιο «κυανόλευκοι διάβολοι».

Προπονητής της ομάδας είναι ο τριαντάχρονος Αλέξει Σπλιέβσκι. Ο Aleksey πήρε την προπονητική άδεια το 2001 στην Κολωνία και έγινε νεότερος προπονητής στην Α΄ στην Γερμανία. Ξεκίνησε την καριέρα στην Ακαδημία της Στουτγάρδης. Από το 2013 έως το 2018 εργαζόταν στην Ακαδημία της Λειψίας μέχρι να αναλάβει τη Ντιναμό.

Στο ρόστερ της ομάδας εκτός από τους γηγενείς Λευκορώσους ποδοσφαιριστές υπάρχουν και δύο Πορτογάλοι, δύο Ουκαρανοί, δύο Γκανέζοι, ένας Βραζιλιάνος, ένας Αργεντίνος, ένας Καμερουνέζος, ένας Σλοβένος και ένας Έλληνας ο αμυντικός Γιάννης Κάργας που έπαιξε σε Πλατανιά και Πανιώνιο.

Η έδρα της Ντιναμό είναι το γήπεδο «Brestsky» χωρητικότητας 10600 θεατών και είναι με κανονικό γρασίδι. Το γήπεδο επανακατασκευάστηκε το 1999, έχει ταρτάν για αγώνες στίβου ενώ το προηγούμενο του όνομα ήταν «Spartak stadium».

Πρόεδρος της ομάδας από τον Μάιο είναι ο γνωστός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Comments
To Top