ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η απίστευτη ενέργεια και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Κρίστη στο «Άμστερνταμ Αρένα»! (video)

Το www.apollon365.news γυρνάει το ρολόι του χρόνου 17 χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου, 2001 όταν ο Απόλλωνας, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα του πρώτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αντιμετωπίζει εκτός έδρας στο Άμστερνταμ Αρένα, (έχει τώρα μετονομαστεί σε Γιόχαν Κρόιφ Αρένα), τον Άγιαξ Ολλανδίας.

Ο αγώνας ο οποίος έγινε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας λόγω της τρομοκρατικής ενέργειας της 11ης Σεπτεμβρίου δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας αφού στο 4’ ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς άνοιξε το σκορ για την Ολλανδική ομάδα όμως 6 λεπτά αργότερα έγινε μια εκπληκτική φάση με πρωταγωνιστή  τον αμυντικό ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Κρίστη Θεοφίλου!

Στο 10’ λοιπόν, ο Κρίστης βγαίνοντας πρώτος  στην μπάλα κέρδισε με το κεφάλι από τον Wamberto λίγο πίσω από το κέντρο. Ξεχύθηκε ταχύτητα προς την αντίπαλη εστία περνώντας τον Trabelsi και, εκεί που η μπάλα του είχε ξεφεύγει και φαινόταν ότι η φάση είχε τελειώσει με τον Heitinga να ελέγχει, ο Κρίστης με ένα απίστευτο τάκλιν κέρδισε τη μπάλα και ξαφνικά βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και αρχηγό του Άγιαξ Grim με την πλάσα του Κρίστη όμως να φεύγει άουτ!

Ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια από τον 21χρονο τότε Κρίστη Θεοφίλου ο οποίος με απίστευτο ποδοσφαιρικό θράσος λίγο έλειψε να φέρει το παιγνίδι στα ίσα που ενδεχομένως να άλλαζαν άρδην και τα δεδομένα στην υπόθεση πρόκριση!

 

Comments
To Top