ΣΤΗΛΕΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους

Δεν τα  κατάφερε η ομάδα μας ούτε στο Παφιακό αφού εξήλθε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Πάφο έπειτα από μια κακή εμφάνιση στην επανάληψη! Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου:

Μπρούνο Βάλε:με τις επεμβάσεις του,ουσιαστικά κράτησε τον βαθμό και γλύτωσε την ομάδα από βέβαιη ήττα.Σταθερος στα ένας εναντίον ενός και σωστός στις στατικές απεσώβησε  3 γκολ τουλάχιστον.

Γιώργος Βασιλείου:φανερά κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια και την ανυπαρξία αντάξιου ποδοσφαιριστή στην ίδια θέση,δεν μπόρεσε να αποδώσει στα γνωστά του επίπεδα.Λάθος σέντρες,αργοπορία στις επεμβάσεις τις πιο πολλές φορές.

Ζοάο Πέδρο:αυτός κι αν ήταν κλαταρισμένος.Εντι απουσία κλασσικού δεξιού εξτρέμ,στο περσινό επίπεδο του Γιάκολις,αφέθηκε να παίζει μόνος στην δεξιά πλευρά,χωρίς βοήθεια με αποτέλεσμα να γίνεται το παιχνίδι μας προβλεπτό.6 μήνες μετά την παραδοχή πως η ομάδα ήταν διαθετημένη να δώσει 300000 ευρω για τον Γιάκολις και να διατηρήσει την καλύτερη δεξιά πλευρά που υπήρξε ποτέ στον Απόλλωνα,υπάρχει ευκαιρία για την επιστροφή του ποδοσφαιριστή,εκτός αν οι εγωισμοί είναι πάνω από την ομάδα και δεν μας επιτρέπουν να δούμε τα αυτονόητα.

Βαλεντίν Ρομπέρζ:προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να βοηθήσει και στην οργάνωση του παιχνιδιού,μάταια όμως αφού δεν υπήρχαν τρεξίματα από άλλους ποδοσφαιριστές.

Χαράλαμπος Κυριάκου:αγωνίστηκε σαν κεντρικός αμυντικός στο πρώτο ημίχρονο και προσπάθησε μαζι με τον Ρομπέρζ.Στο δεύτερο πέρασε στην μεσαία γραμμή και έδωσε το τσαγανό που έλειπε αλλά για λίγο αφού δεν υπήρχαν γενικά δυνάμεις.

Σάσα Μάρκοβιτς:πάει σερί εδώ και αρκετούς αγώνες.Σκόραρε,,μαρκαρε,σούταρε,,πίεσε αλλά σε κάποια φάση έμεινε από δυνάμεις.

Κέβιν Μπρού:όσο υπήρχαν δυνάμεις από τους υπόλοιπους,προσπάθησε να φτιάξει παιχνίδι.Δεν είχε όμως ούτε επιστροφές,ούτε τρεξίματα.Πολύ καλός ποδοσφαιριστής τεχνίτης αλλά δεν είμαι σίγουρος πως ταιριάζει στο πλάνο της ομάδας.

Αντριάν Σαρδινέρο:αγωνίστηκε στα άκρα της επίθεσης και κυρίως στα αριστερά.Δεν το έχει να συγκλίνει και μας το έδειξε ακόμη μια φορά,πως είναι καλύτερα να αγωνίζεται δεξιά.

Αντρέ Σκέμπρι:ούτε ο Μαλτέζος ακούμπησε την μέτρια απόδοση αν και αγωνίστηκε στον άξονα της επίθεσης.Άλλος ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που ίσως να μην μας ταιριάζει στο πλάνο μας.

Φώτης Παπουλής:στον άξονα για ακόμη μια φορά,στο κακό η απόδοση του για ακόμη μια φορά.Ακόμα και όταν πρέπει να πάει κάποιος στην αριστερή πλευρά που είναι η θέση που αναδείχθηκε δεν πάει αυτός αλλά ο Σαρδινέρο.

Άντον Μάγκλιτσα:χαμένος στις συμπληγάδες,προσπάθησε αλλά ήταν μόνος,απελπιστικά μόνος.

Ντύλαν Ουεντραόγκο:ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι από τον νεαρό,που έπαιξε σωστά τον χώρο και σταμάτησε αρκετές αντεπιθέσεις και γενικά που έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί.

Φακούντο Περέυρα:χαμένος στα πλάγια,φάνηκε μόνο όταν πέρασε στον άξονα αλλά δεν βρήκε χώρους.

Εμίλιο Ζελάγια:φάνηκε η αποχή του.Για πρώτη φορά δεν έγινε αισθητός σε αγώνα που χρειαζόμασταν γκολ,αφού δεν πήρε μπάλες.

Προπονητής:Θεωρώ πως δεν έκανε καλό κοουτσάρισμα αφού με την αρχική του ενδεκάδα,κλείδωσε ποδοσφαιριστές  που θέλουν ανάσες σε υποχρεωτική ενενηντάλεπτη παρουσία.Με τον Χάμπο στα μπακ και τον Μπρου και Μάρκοβιτς στην μεσαία γραμμή,το 90λεπτο για τους δύο ήταν  σίγουρο.Άρα η ευκαιρία για φρεσκάρισμα σε κάποια φάση του παιχνιδιού πήγε περίπατο.Επίσης η συνεχής χρησιμοποίηση του Παπουλή στον άξονα,έχει πάψει να αποτελεί έκπληξη και έτσι οι αντιπάλοι τον έχουν “μελετήσει”,και έτσι τον σταματούν ευκολότερα.Περισσότερο όμως με ξενίζει η παραμονή του Σαρδινέρο και όχι του Παπουλή σε μια θέση που ο δεύτερος την γνωρίζει καλύτερα από οποιοδήποτε.Εννοείται πως και των δυο η απόδοση ήταν υποφερτή και για αυτό μας ξένισε περισσότερο.

Είναι παραδεχτό πως η ομάδα είναι κουρασμένη και λόγω των πολλών τραυματισμών αλλά και κάποιων πινελιών του καλοκαιριού.Λείπουν οι ασίστ και η ταχύτητα του Γιάκολις,η εναλλακτική αριστερή οπισθοφυλακή και ακόμη ένας παίκτης με πνευμόνια και ίσως ένας σεντερ μπακ.Όμως αυτό που με ανησυχεί είναι η επιμονή σε κάποια πράγματα που δεν μας βγαίνουν με αποτέλεσμα να μην εξελίσσεται η ομάδα,πράγμα που δεν υπήρχε στην περσινή χρονιά αφού η ομάδα είχε ανοδική εξέλιξη μετά από ήττες ή κακές εμφανίσεις.

Και για να μην παρεξηγηθούμε,είμαι με τα 1000 λάτρης της προπονητικής φιλοσοφίας του Σοφρώνη,του ποδοσφαιρικού θεάματος,ίσως του καλύτερου στην ιστορία του Απόλλωνα αλλά και της νοοτροπίας του.Στο ποδόσφαιρο όμως για να προχωρας και να εξελλίσεσαι πρέπει να διορθώνεις τα λάθη σου και να χτίζεις πάνω σε αυτά και όχι με αυτά,είτε σε ποδοσφαιριστές που ήρθαν και δεν βγήκαν,είτε σε ποδοσφαιριστές που έφυγαν και δεν έπρεπε να φύγουν.Όσο για το μέλλον η άποψη μου είναι πως η ομάδα θα είναι εκεί και με καλύτερο ποδόσφαιρο από ότι μας έδειξε τώρα,ειδικά αν μπουν κάποιες πινελιές.

 

Comments
To Top