ΑΝΤΡΕΣ

Βεβιασμένο και ανεπαρκές το πόρισμα!

Ανακοίνωση για την καταγγελία του Απόλλωνα Λεμεσού, αναφορικά με το αποτέλεσμα της έρευνας που διενήργησε ο ΚΟΑ για την έκδοση του δελτίου υγείας του ποδοσφαιριστή Francis Uzoho της Ανόρθωσις Αμμοχώστου

 

Ενώ από τη μία χαιρετίσαμε την άμεση αντίδραση του ΚΟΑ, σε σχέση με την καταγγελία της Ομάδας μας που έγινε χθες, από την άλλη μας ξενίζει το γεγονός ότι ο ΚΟΑ, μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα επιλήφθηκε, μόνο κάποιων εκ των ισχυρισμών μας και κατέληξε σε ένα βεβιασμένο πόρισμα.

 

Το πόρισμα είναι ανεπαρκές και επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό και άπτεται παράβασης κανονισμών, πιθανώς διάπραξη ποινικών αδικημάτων, η Ομάδα μας θεωρεί υποχρέωση της να διεκδικήσει αυτό που είναι το ορθό. Εξάλλου, ο ΚΟΑ στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι θεωρεί την καταγγελία στην οποία προέβη η Ομάδα μας, ως ιδιαίτερα σοβαρή και θα πρέπει να τύχει περαιτέρω διερεύνησης από τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές.

 

Τα δεδομένα είναι γνωστά αλλά υποχρεωνόμαστε να τα δημοσιεύσουμε, ούτως ώστε να γνωρίζει ο κόσμος την πραγματική αλήθεια.

 

Ο αγώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου και Απόλλωνα Λεμεσού στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» διεξάχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Φεβρουαρίου 2019.

 

Στην σύνθεση της ομάδας της Ανόρθωσις Αμμοχώστου συμπεριλήφθηκε ο Νιγηριανός τερματοφύλακας Francis Uzoho.

 

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αφίχθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, την Παρασκευή 01/02/2019, η ώρα 15:58 με την πτήση LH1760 Μόναχο – Λάρνακα. Ο ποδοσφαιριστής δεν επισκέφθηκε ποτέ ξανά την Κύπρο και η άφιξη του την περασμένη Παρασκευή ήταν η πρώτη επίσκεψη του στο νησί. Οι πληροφορίες αυτές δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης.

 

Το ωράριο λειτουργίας του γραφείου ‘Παραλαβής/Παράδοσης’ Δελτίων Υγείας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού είναι 08.00 -14.30.

 

Το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας Αθλητών (ΑΣΥΑ) του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού εκδίδει ένα δελτίο υγείας αφού ένας αθλητής θα πρέπει να υποβληθεί σε συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις, μεταξύ άλλων, καρδιογραφήματος, γενικής ανάλυσης αίματος (full blood count), αναλύσεις σακχάρου, χοληστερίνης, κρεατίνης και ομάδας αίματος.

 

Οι εν λόγω εξετάσεις θα πρέπει απαραιτήτως να διενεργηθούν και να επισυναφθούν στην σχετική αίτηση, η οποία θα πρέπει να υπογραφεί από τον αθλητή με την ολοκλήρωση της κλινικής εξέτασης.

 

Κατά συνέπεια, είναι ανθρωπίνως αδύνατο ο ποδοσφαιριστής να έφθασε στην Λάρνακα την περασμένη Παρασκευή, στις 15:58, να υπεβλήθηκε σε όλες τις πιο πάνω αναφερόμενες εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις και η ομάδα του να πρόλαβε να υπέβαλε αίτηση για έκδοση δελτίου υγείας, το οποίο με βάση την ενημέρωση από τον ΚΟΑ κατατέθηκε στο αρμόδιο τμήμα έκδοσης δελτίου στις 12:48, με υπογεγραμμένες εξετάσεις από κύπριους γιατρούς.

 

Οπότε, τα ερωτήματα που τίθενται και δεν απαντήθηκαν από τον ΚΟΑ είναι πάρα πολλά και κάποια εξ’ αυτών είναι τα ακόλουθα:

 

1) Ποιος υπογράφει το έντυπο που κατατέθηκε ενώπιον του ΑΣΥΑ αφού ο ποδοσφαιριστής μετά τις 15:58, υπό τις καλύτερες συνθήκες, εισήλθε στην Δημοκρατία;

 

2) Πως γίνεται να υπογράφεται το έντυπο, όπως κατέληξε ο ΚΟΑ, αφού ο παίκτης εισήλθε μεταγενέστερα στην Δημοκρατία;

 

3) Που και πως εξετάστηκε ιατρικά ο ποδοσφαιριστής και από ποιους ιατρούς, οι οποίοι μάλιστα επιβεβαίωσαν τις εν λόγω εξετάσεις;

 

4) Αφ’ ης στιγμής ο ποδοσφαιριστής δεν υποβλήθηκε σε εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, ποίες και ειδικότερα ποίου ήταν οι ιατρικές εξετάσεις που επισυνάφθηκαν στο έντυπο;

 

5) Ποιοι Κύπριοι ιατροί διαβεβαίωσαν και επιβεβαίωσαν ότι ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε εξιδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων επισυνάφθηκαν, όπως οι κανονισμοί επιβάλουν, στο έντυπο;

 

6) Από ποιους ιατρούς εξετάστηκαν και πιστοποιηθήκαν και με ποιο τρόπο ότι οι αναλύσεις και γενικά οι ιατρικές εξετάσεις ήταν όντως του ποδοσφαιριστή;

 

7) Ειδικότερα, οι αιματολογικές εξετάσεις του ποδοσφαιριστή εξετάστηκαν, με ποιο τρόπο και είναι όντως δικές του;

 

8) Οι εν λόγω ιατροί είχαν ή έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα εμπλεκόμενα μέρη;

 

9) Βάση της απάντησης που μας απέστειλε ο ΚΟΑ, η ομάδα του ποδοσφαιριστή υπέβαλε αίτηση για έκδοση δελτίου υγείας στις 12:48 της Παρασκευής 1/02/2019 με υπογεγραμμένες εξετάσεις από κύπριους γιατρούς! Πώς είναι αυτό δυνατόν, εφόσον ο ποδοσφαιριστής έφτασε στην Κύπρο στις 15:58 της ίδιας μέρας.

 

10) Δεχόμαστε έστω πως ο ΚΟΑ δεν μπορούσε την Παρασκευή να μην εκδώσει Δελτίο Υγείας εφόσον δεν γνώριζε τα δεδομένα. Σήμερα όμως που έχει την καταγγελία και τα στοιχεία που παραθέσαμε και ήδη καταγγείλαμε και στον Αρχηγό της Αστυνομίας, δεν είναι υποχρέωση του ως η αρμόδια αρχή που έκδωσε το Δελτίο, να διεξάγει ενδελεχή έρευνα με τη συνεργασία της αστυνομίας και όλων των εμπλεκομένων;

 

Όλα τα πιο πάνω ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και επιπλέον χωρίς την εμπλοκή της Αστυνομίας δεν εξετάστηκε καν το σοβαρό ενδεχόμενο να διαπράχτηκαν, από ένα ή περισσότερα άτομα, ποινικό ή ποινικά αδικήματα. Γι’ αυτό, αναγκαστήκαμε και προβήκαμε ήδη σε καταγγελία στην Αστυνομία και αναμένουμε ότι θα παραλάβει άμεσα τον φάκελο από τον ΚΟΑ και θα προβεί σε όλες τις δέουσες έρευνες, ευχόμενοι ταυτόχρονα ότι το περιεχόμενο του δεν αλλοιώθηκε και δεν είναι πλέον αργά.

 

Επειδή το όλο ζήτημα είναι σοβαρό και πέραν του γεγονότος ότι επηρεάζει τα συμφέροντα της Ομάδας μας, θεωρούμε ότι άπτεται της υγείας αθλητών και ταυτόχρονα παράβασης ουσιαστικών κανόνων και όπως ενημερώσαμε και νωρίτερα, καταχωρήσαμε ένσταση στην ΚΟΠ, από την οποία αναμένουμε ότι θα πράξει  ότι είναι δυνατό για να διαλευκανθεί πλήρως η κατάσταση.

 

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η ευθύνη, όχι μόνο όσων ενεπλάκληκαν ηθελημένα ή μή, στην έκδοση του δελτίου υγείας αλλά και όσων υποχρεούνται να λάβουν και δεν λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα και αναγκαία μέτρα για τη διερεύνηση αυτής της σοβαρότατης υπόθεσης, θα είναι τεράστια και ασήκωτη αφού, εν τελευταία αναλύσει, έχει να κάνει με την υγεία αθλητών.

 

Πραγματικά, είμαστε της άποψης ότι τα πράγματα ομιλούν αφ’ αυτών, θεωρούμε ότι το δελτίο υγείας του ποδοσφαιριστή δεν είναι έγκυρο και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε, μέσω της ένστασης που καταχωρήσαμε σήμερα και μέσω άλλων διαδικασιών που έχουμε στην διάθεση μας, να διεκδικήσουμε το δίκαιο μας αφού οι αρμόδιοι φαίνεται να μην έχουν την θέληση να το πράξουν ή υπερασπίζονται τα λάθη που έκαναν, είτε γιατί παραπλανήθηκαν, είτε γιατί δεν γνώριζαν ενώ έπρεπε να γνωρίζουν.

 

Υποφέρουμε χρόνια από λάθη, παρατυπίες και εσχάτως από νέα τεχνάσματα που όλοι βλέπουν αλλά προφανώς φοβούνται να αγγίξουν και γι’ αυτό πολεμούμε.

 

Η υπόθεση έχει πλέον πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και δεν θα επανέλθουμε σε ουδεμία άλλη επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, κι από αυτή τη στιγμή η προσοχή όλων στο οικοδόμημα του Απόλλωνα Λεμεσού έχει στραφεί στο επικείμενο ντέρμπι πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΛ.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Απόλλωνα Λεμεσού 

Comments
To Top