ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πέρασαν κιόλας 11 χρόνια από τη βραδιά του «χειρούργου» Σταμάτη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο!(video)

Έντεκα χρόνια έχουν περάσει από τότε αλλά κανένας δε μπορεί να ξεχάσει το «έγκλημα» και τα διαιτητικά αίσχη του διαιτητή Μάριου Σταμάτη κατά της ομάδας μας!

Ήταν 2 Φεβρουαρίου 2008 όταν η ομάδα μας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής υποδεχόταν το δεύτερο στη βαθμολογία ΑΠΟΕΛ και το καταρρακωμένο σώμα του κυπριακού ποδοσφαίρου θα δεχόταν ακόμη μια μαχαιριά.

Η ομάδα μας, χάνοντας με 1-0, είχε καταφέρει με 2 γκολ των Ρίσσο και Τορέσσι, να γυρίσει τούμπα το παιγνίδι και ήταν μια ανάσα μακριά από τη νίκη και το θρίαμβο, όμως οι ποδοσφαιριστές μας είχαν λογαριάσει χωρίς τον διαιτητή Σταμάτη, ο οποίος «ετσιθελικά» αποφάσισε να πάρει στα χέρια του την κατάσταση και να γράψει το όνομά του στη μακρά λίστα των διαιτητών «χειρουργών», οι οποίοι εδώ και χρόνια ασελγούν εις βάρος της ομάδας μας και του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Εν ολίγοις, ο εν λόγω κύριος δεν άφησε, ως όφειλε, με 10 παίκτες το ΑΠΟΕΛ στο 36’ σε οφθαλμοφανέστατη 2η κίτρινη σε φάουλ του Σατσιά στον Μαραγκό και στις καθυστερήσεις παραχώρησε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ που ούτε ο Πετρίδης δεν θα τολμούσε να σφυρίσει «αιφνιδιάζοντας» με την απόφαση του ακόμα και τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Τσόροβιτς που ήταν άμεσα εμπλεκόμενος στην φάση!

Στο τέλος, ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε ολοκληρώνοντας το θεάρεστο έργο του αποβάλλοντας Μαραγκό και Σαγκόι και αυτό αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τους ποδοσφαιριστές μας να ξεσπούν εναντίον του και τον αγώνα να διακόπτεται και με ακόμα 2 ποδοσφαιριστές μας, Κρίστη Θεοφίλου και Μπαμπακίντα, να δέχονται την κόκκινη κάρτα!

Οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν τη νίκη στα χαρτιά (είναι συνηθισμένοι σ’ αυτό άλλωστε) και η ομάδα μας τελικά έμεινε εκτός τετράδας και Ευρώπης!

Ο Μάριος Σταμάτη θα περάσει στην ιστορία αφού θα πάρει από τον παρατηρητή τη χειρότερη βαθμολογία (5,8) στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας ενώ λίγους μήνες αργότερα θα πάρει την απόφαση να «παραδώσει» τη σφυρίχτρα αφήνοντας ορφανό το χώρο της διαιτησίας!

Το κερασάκι στην τούρτα οι δηλώσεις, μετά τον αγώνα, του προπονητή μας Γιόζι Μιζράχι και του ποδοσφαιριστή μας Λιόρ Ασουλίν, ο οποίος λίγες μέρες αργότερα θα γίνει στην κυριολεξία φυγάς, αποχωρώντας από το δύσμοιρο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Comments
To Top