ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σαν σήμερα πριν 27 χρόνια γκολ στο 90′ και τέζα η Ανόρθωση και το εγκληματικότερο φάουλ στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου!(video)

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 27 χρόνια στις 22 Φεβρουαρίου, 1992 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος η ομάδα μας αντιμετώπισε  στο Τσίρειο στάδιο την Ανόρθωση.

Η «μεγάλη κυρία» βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς, 1 βαθμό μπροστά από το δεύτερο ΑΠΟΕΛ και αγωνιζόταν κόντρα σε ένα Απόλλωνα που ήταν αδιάφορος βαθμολογικά και έπαιζε μόνο για το γόητρο του.

Το παιχνίδι είχε μεγάλο φανατισμό και από την αρχή του αγώνα στο γήπεδο «έπεφταν κορμιά» με κύριο στοιχείο το πάθος, τη δύναμη και το νεύρο και πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν ήδη μείνει με 10 παίκτες!

Το παιγνίδι κυλούσε στο 0-0 όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γιώργος Ιωσηφίδης, εκμεταλλευόμενος την ωραία κάθετη μπαλιά από τον Πάμπο Χριστοφή, και αφού έφυγε σαν σφαίρα από το κέντρο του γηπέδου ξεπερνώντας σαν «σταματημένο» τον κεντρικό αμυντικό της Ανόρθωσης Σπύρο Καστάνα,  πλάσαρε τον εξελθόντα Παναγιώτου και διαμόρφωσε  το τελικό 1-0 μέσα σε αποθέωση και παραλήρημα των φυγάδων στη δυτική.

Η τελευταία φάση του αγώνα προκαλεί αποτροπιασμό ακόμα και μετά από 27 χρόνια!

Η φάση εξελίχτηκε αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ όταν ο κεντρικός αμυντικός της Ανόρθωσης Σπύρος Καστάνας, ξεπερνώντας κάθε όριο αντιαθλητικής συμπεριφοράς, λάκτισε τον Χρήστο Ιωσηφίδη με μια κίνηση που θα ζήλευε ακόμα και ο καλύτερος καρατίστας κάνοντας ένα φάουλ το οποίο δίκαια θεωρείται  το σκληρότερο που έγινε ποτέ στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου!

Ο «ποδοσφαιριστής» της Ανόρθωσης αδιαφορώντας πλήρως για την πορεία της μπάλας με ένα τρομερό σε δύναμη λάκτισμα κτύπησε τον Χρήστο Ιωσηφίδη που σωριάστηκε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους με τον ίδιο να σηκώνει τα χέρια ψηλά προσποιούμενος την αθώα περιστερά!

Για την ιστορία, η ήττα αυτή της Ανόρθωσης από τον Απόλλωνα αποδείχτηκε καθοριστική αφού την «γκρέμισε» από την πρώτη θέση και ανέβασε το ΑΠΟΕΛ το οποίο παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος!

Ο Απόλλωνας στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στο πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ μέσα στο Μακάρειο στάδιο, έδειξε συνέπεια και συνέχεια, αγωνίστηκε με το ίδιο πάθος και υποχρέωσε το ΑΠΟΕΛ σε οδυνηρή ισοπαλία σώζοντας μάλιστα τον ένα βαθμό στις καθυστερήσεις του αγώνα!

 

Comments
To Top