ΣΤΗΛΕΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους

Δεν κατάφερε η ομάδα μας να κερδίσει και πάλι ένα σημαντικό ντέρμπι αφού έχασε εντός έδρας με τον ΑΠΟΕΛ! Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου:

Μπρούνο Βάλε: δεν δέχτηκε πολλές φάσεις στα γκολποστ του.Έχει κρατήσει τον Απόλλωνα σε πολλά παιχνίδια αλλά για ακόμη μια φορά σε παιχνίδι που η ομάδα με νίκη θα κάνει το βήμα παραπάνω,δεχόμαστε εύκολο γκολ φέροντας μερίδιο ευθύνης.

Χαράλαμπος Κυριάκου: χαραμίστηκε για ακόμη ένα παιχνίδι σαν σέντερ μπακ.Έκανε καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές αλλά αυτά που θα έδινε στην μεσαίς γραμμή έλειψαν.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: καλό παιχνίδι από τον Γάλλο μέχρι το 1-1,όπου έχασε την ψυχραιμία του και δεν είχε σωστές τοποθετήσεις.

Ντύλαν Ουεντραόγκο: ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας.Έσβησε την δεξιά πλευρά του αντιπάλου.Νικητής σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες,πρώτος στην μπάλα και με σωστές τοποθετήσεις.

Αντριάν Σαρδινέρο: πολύ σωστός τακτικά βοήθησε στις αλληλοκαλύψεις,αλλά επιθετικά δεν ήταν μέσα στο παιχνίδι.

Ζοάο Πέδρο: επιθετικά εγκλωβίστηκε από την διάταξη και δεν ήταν ο γνωστός Πέδρο.Αμυντικά δέχτηκε φάσεις από τον αντίπαλο του,ενώ το μαρκάρισμα του στο γκολ ήταν μαρκάρισμα σε παιδικό πρωτάθλημα.

Εστεπάν Σακέτι: κι αυτός σε ακόμη ένα παιχνίδι που θα έκανες αποφασιστικό βήμα ήταν παρών-απών.Λάθος πάσες,λάθος τοποθετήσεις και βεβιασμένες επιλογές.

Κέβιν Μπρού:έδειξε σε όλα τα ντέρπι πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σαν δεύτερο αμυντικό χαφ.Αργή ανάπτυξη,επιστροφές αφού οι επιθέσεις του αντιπάλου είχαν ήδη τελειώσει.Πήρε ευκαιρίες που δεν τις δικαιούταν αντίθετα με άλλους.

Φακούντο Περέυρα: προσπάθησε να μοιράσει παιχνίδι αλλά δύσκολα έβρισκε πάσα.Σκόραρε και έφτιαξε κάποιες φάσεις αλλά δεν έφτασε στα γνωστά επίπεδα.Ίσως το γκολ να του δώσει ψυχολογία.

Εμίλιο Ζελάγια: καλά κλεισμένος δεν βρήκε χώρους και δεν έδωσε πολλά.Πάλεψε,πίεσε αλλά μέχρι εκεί.

Αντρέ Σκέμπρι: πιο θετικός σαν επιθετικός παρά σαν πλάγιος.Είχε καλή υποδοχή,άνοιξε χώρους αλλά του έλειπε το κάτι παραπάνω.

Φώτης Παπουλής: μπήκε για ένα εικοσάλεπτο.Έδειξε να προσπαθεί αλλά δεν κατάφερε πολλά.

Νταβίντ Φομπαλά:δεν μπήκε στο παιχνίδι αφού δεν είχε ρυθμό και ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού ήταν μεγάλος.Σίγουρα θα βοηθήσει στο μέλλον.

Μουσταφά Καραγιόλ: αγωνίστηκε ελάχιστα,αλλά όπως και στο παιχνίδι με την ΑΕΛ ήταν δημιουργός της πιο επικίνδυνης φάσης.Πιστεύω δικαιωματικά πρέπει να πάρει χρόνο,ειδικά στο δεξί άκρο.

Προπονητής: Αποφάσισε να βγει η ομάδα με 1-3-5-2 κλείνοντας τους χώρους πλάγια.Εν μέρη το κατάφερε και λέω εν μέρη γιατί επιθετικά ακρωτηριαστήκαμε και στην μεσαία γραμμή υπήρχε μεγάλο κενό,λόγω των αργών επιστροφών του Μπρού και της αλλής μιας άσχημης εμφάνισης του Σακέτι σε σημαντικότατο παιχνίδι.Συμφωνώ πως προδόθηκε από την γρήγορη ισοφάριση αλλά και ο ίδιος δεν βοήθησε την ομάδα που φαινόταν όχι από το πρώτο λεπτό αλλά από τα προηγούμενα ντέρμπι πως μεσαία γραμμή με τον Μπρου είναι πολύ αργή και χωρίς επιστροφές.Εκτός αυτού το παιχνίδι μας οργανωτικά ήταν αργό και προβλέψιμο.Σίγουρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές  που πρέπει να πάρουν ευκαιρίες και χρόνο για να δείξουν και να πάρουν ρυθμό όπως ο Καραγιόλ.Ουεντραόγκο σε πρώτο βαθμό και Σελίμοβιτς σε πιο μικρό έδειξαν πως μπορούν να ανταποκριθούν και δεν χρειάζεται ανακάτεμα της τράπουλας για να καλύπτονται απουσίες ή για να χωράνε κάποιοι στην ενδεκάδα.Επίσης καλός προπονητής δεν είσαι μόνο όταν αγωνίζεσαι με πολλά συστήματα αλλά και όταν βελτιώνεις πιο πολύ αυτά που παίζεις σχεδόν άριστα αλλά και όταν μαθαίνεις από τα λάθη σου.Τώρα με τις επιστροφές Μάρκοβιτς,Γιούστε, αλλά και το καλό επίπεδο που έδειξαν Ουεντραόγκο και Σελίμοβιτς εξαλείφονται οι λόγοι για πειραματισμούς.Υπάρχουν 30 βαθμοί στο τραπέζι,αλλά είναι εύκολο να τους χάσεις αν δεν ξεφεύγεις από τα λάθη σου,σαν ομάδα.

Υ.Γ:προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές στον Απόλλωνα που μπορούν να υποστηρίξουν το 3-5-2 ειδικά στην φάση που η ομάδα είναι στην επίθεση.

Comments
To Top