ΣΤΙΓΜΕΣ

Μίλησε ο πρόεδρος… τα συμπεράσματα δικά σας!

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας της ομάδας μας, Νίκος Κίρζης μίλησε στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Μεγάλη Κερκίδα». Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ίδιος ζήτησε να παρέμβει αφού όπως και πάλι ο ίδιος ανέφερε είναι fun των φίλων δημοσιογράφων Χρίστου Ζαβού και Πόλυ Χαραλάμπους στις στήλες που επιμελούνται αλλά και της ίδιας της ραδιοφωνικής εκπομπής.

Αναλυτικά:

«Πρώτον, ο προγραμματισμός έχει να κάνει με το μπάτζετ. Έχουμε τον τέταρτο μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Και το ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και Ομόνοια έχουν πιο ψηλό από εμάς. Να σας πω για την Ανόρθωση ότι έχει δύο παίκτες που κοστίζουν πολλά. Έχουμε τον 4 πιο ψηλό προϋπολογισμό και είμαστε η ομάδα που διεκδικεί και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Για τον τραυματισμό του Γιούστε:

Η περίπτωση του Γιούστε, σύμφωνα με τον γιατρό που τον εγχείρησε στο Βέλγιο, ήταν η 7η περίπτωση που συνάντησε τα τελευταία 20 χρόνια».

«Να ξεκαθαρίσω ότι δεν βγαίνω για να κάνω απολογισμό γιατί η χρονιά δεν τελείωσε. Απομένουν 5 παιχνίδια πρωταθλήματος και ο ημιτελικός Κυπέλλου με την ΑΕΛ. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα μειώθηκαν οι πιθανότητες μας για κατάκτηση του τίτλου αλλά εμείς θα το παλέψουμε μέχρι τέλους» είπε αρχικά.

Ο Απόλλωνας ο φετινός έμεινε από δυνάμεις, ενώ είναι και χειρότερη η ομάδα από την περσινή:

«Μπορεί να συμφωνήσω εν μέρει αλλά και πέρσι που ήταν καλύτερη η ομάδα όπως λέτε πάλι δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τώρα απομένουν 5 παιχνίδια και έχουμε και ματς με το ΑΠΟΕΛ. Δεν αποκλείω τίποτα. Όλες οι ομάδες έδειξαν ότι αγωνίζονται σε όλα τα παιχνίδια. Όλοι μπορούν να χάσουν βαθμούς και έχουμε και εμείς τις δυνάμεις να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Δεν μιλάτε συχνά, συνήθως το κάνετε ότι κάτι συμβαίνει, τι συμβαίνει αυτή την φορά;

«Συμμερίζομαι την απογοήτευση όλων των Απολλωνιστών. Εκεί που νιώσαμε ότι μπορούσαμε ένα πάρουμε σοβαρό προβάδισμα βρεθήκαμε σε τρεις αγωνιστικές να είμαστε το αουτσάιντερ. Ο ένας λόγος που ήθελα να βγω είναι για να πω στον κόσμο ότι όλοι πιστεύουμε και θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Το δεύτερο να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που ακούω και διαβάζω. Ενημερώνομαι και θέλω να σταθώ σε κάποια θέματα. Αρχίζω από το περιβόητο θέμα του προγραμματισμού. Από την μέρα που αναλάβαμε, η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη. Αυτό που δε θα επιτρέψω σε κανέναν είναι να μηδενίζει όλα τα οποία χτίσαμε και όλες τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων. Είναι παραδεκτό ότι έγιναν κάποια λάθη».

Για τις ευθύνες που του καταλογίζουν στο θέμα προγραμματισμού…

«Το να μηδενίζουμε τα πάντα και να λέμε ότι έγινε ο χειρότερος προγραμματισμός… ever, δεν το δέχομαι. Θα πρέπει να το δούμε πιο σφαιρικά και όχι αν απέτυχαν 2-3 μεταγραφές. Αυτή η ομάδα έχει τον 4ο πιο ψηλό προϋπολογισμό. Και το ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια και η Ανόρθωση έχουν πιο ψηλό προϋπολογισμό. Όταν ξόδεψε η Ανόρθωση σε αγορά δύο ποδοσφαιριστών, πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ, μπορείτε να αντιληφθείτε. Είμαστε η ομάδα που διεκδικεί και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αυτή η ομάδα χτίζεται σε ισορροπίες και αρχές. Δεν πρόκειται να αλλάξουν για κανέναν. Δεν πρόκειται να τζογάρουμε τα περιουσιακά στοιχεία του Απόλλωνα. Τα λεφτά του Γιουρόπα Λιγκ είναι εκεί και μπορεί ο καθένας να δει που πάνε. Όποιος προγραμματισμός και να γινόταν, κανείς δεν μπορεί να φανταζόταν  το τι θα γινόταν με τους τραυματισμούς. Ούτε ο Χάρι Πότερ… Ο προπονητής μας είχε πρόβλημα με την ενδεκάδα και με την 20άδα. Ο προπονητής τους τελευταίους μήνες έχει 5-6 απουσίες σε κάθε παιχνίδι και όποιος προγραμματισμός και να γινόταν δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε 6 παίκτες. Πρέπει να δείτε ότι αυτό που συμβαίνει φέτος με τους τραυματισμούς δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Όποιο προγραμματισμό και να κάναμε δεν περιμέναμε ποτέ ότι ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας θα έφευγε σε κάποια στιγμή που δεν θα μπορούσαμε να τον αντικαταστήσουμε».

Δεν μπορούσατε με τίποτα να κρατήσετε τον Μαγκλίτσα;

«Όταν ο ποδοσφαιριστής χτύπησε την πόρτα του προπονητή και του είπε ότι δεν θέλει να κάνει ούτε προπόνηση καθώς έχει πρόταση που του εξασφαλίζει το μέλλον του τι μπορούσαμε να κάνουμε. Απόφαση ήταν ότι θα ήταν καλύτερα να τον αφήναμε να φύγει παρά να έμενε κακοφανισμένος και δεν θα έπαιζε με τον τρόπο που μπορούσε να παίξει. Όταν γίνει η αξιολόγηση κάποιου θέματος βρίσκεις και αρνητικά και θετικά. Ο Απόλλωνας φέτος ενισχύθηκε και με τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές που όποτε παίζουν διαπρέπουν. Ο Ουεντραόγκο, ο Σελίμοβιτς και ο Φοαπάλα. Υπάρχουν και τρία παιδιά που παίζουν σε άλλες ομάδες και διαπρέπουν και αυτοί. Ο προγραμματισμός δεν γίνεται για 2-3 μήνες αλλά βλέπουμε και την επόμενη μέρα. Δεν είδα πουθενά να γραφτεί ότι υπάρχουν και τα θετικά του προγραμματισμού. Και να κλείσω το θέμα αυτό να πω ότι πρέπει να κριθεί και η προϊστορία του προγραμματισμού και να δούμε ότι ο Απόλλωνας τα τελευταία 7 χρόνια έχει τον πιο χαμηλό δείκτη μετακίνησης ποδοσφαιριστών από όλες τις ομάδες. Σημαίνει ότι κάτι πετύχαμε».

Για την απαίτηση κάποιων να φύγει ο Πέτρος Κονναφής;

«Ο Πέτρος Κονναφής είχε τεράστια συμβολή στο να έρθουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Αρκετοί από αυτούς τους επώνυμους να θυμούνται ότι πέρασαν από διοικήσεις και τις ζημιές και τις καταστροφές των αποφάσεων τους τις πλήρωσε αυτή η διοίκηση και ακόμα τις πληρώνει. Καλά κάνουν να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους».

Για το ότι έγιναν 98 μεταγραφές τα τελευταία 7 χρόνια: 

«Γιατί δεν κάνατε την ίδια έρευνα και για τις υπόλοιπες ομάδες; Πρέπει να δούμε τι γίνεται σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Αν ο μέσος όρος είναι 150, ο Απόλλωνας είναι σε καλύτερη μεριά. Θα πρέπει να δούμε και τις άλλες ομάδες. Αν βρείτε μια ομάδα με λιγότερες από τον Απόλλωνα, να μου πείτε. Για κυπριακά δεδομένα, ο Απόλλωνας είναι πρωτοπόρος».

Για το ότι δεν βοήθησαν οι μεταγραφές, αλλά και για το πώς κινήθηκε η ομάδα τον Ιανουάριο:

«Δεν είναι θέμα αδράνειας. Εντοπίσαμε το λάθος με τον αριστερό μπακ, πήραμε παίκτη, δυστυχώς όμως το παιδί τραυματίστηκε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να βρούμε αντικαταστάτη του. Βρήκαμε ποδοσφαιριστή Τετάρτη βράδυ και δεν ήρθε τελικά στο αεροδρόμιο. Λάθη έγιναν όμως δεν θα πω λεπτομέρειες μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για την ευθύνη του Πέτρου Κονναφή που ήταν άτυπα τεχνικός διευθυντής και ο ίδιος ανταμείφθηκε με την πρόσληψη:

«Ο καθένας έχει το ρόλο του. Διαγράφετε έτσι όλο το παρελθόν; Έγιναν λάθη, κάθε χρόνο θα γίνονται. Αν κάποιος έχει 5 επιτυχημένες χρονιές και μετά ακολουθεί μια αποτυχημένη, πρέπει να τον διώξεις; Έξω από το χορό, όλοι ξέρουν να χορεύουν. Όποιος θέλει και νομίζει ότι είναι εύκολο, να έρθει να αναλάβει την ομάδα. Μαζί προχωράμε όλοι».

Θα είναι και του χρόνου στην ομάδα ο Σωφρόνης Αυγουστή;

«Ο Σωφρόνης έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο και ο σκοπός της διοίκησης είναι να στηρίξει τον προπονητή μέχρι το τέλος. Αυτό το έδειξε από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και το ξέρει και ο Σωφρόνης»

Αν στο τέλος της σεζόν δεν υλοποιηθούν οι στόχοι;

«Δεν απαντώ ποτέ σε υποθετικές ερωτήσεις. Όταν τελειώσει η σεζόν θα κάνουμε αξιολόγηση και τότε να έρθετε να με ρωτήσετε».

Γιατί προχωρήσατε στην πρόσληψη Πέτρου Κονναφή αφού ήδη συνεργαζόσασταν, τι άλλαξε και πήρε θέση στην ομάδα;

«Η παρουσία του επί καθημερινής βάσης και η πιο ενεργή εμπλοκή του στο ποδοσφαιρικό τμήμα πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ομάδα».

Σας προσάπτουν ότι τα τελευταία χρόνια κάπου απομονώνεστε σαν πρόεδρος σε σχέση με άλλους προέδρους…

«Δεν μπήκα στον Απόλλωνα για να κάμνω δημόσιες σχέσεις. Εμάς μας αρέσει να κερδίζουμε μέσα στο γήπεδο και όχι λόγω δημοσίων σχέσεων. Όταν ανέλαβα υποσχέθηκα ένα πράγμα στον κόσμο, ότι θα είναι περήφανοι και από το 2012 μέχρι σήμερα είναι περήφανοι. Ότι πέτυχε αυτή η ομάδα το πέτυχε με το σπαθί της. Ναι είναι και πληγωμένοι όπως είμαστε όλοι στο Κολόσσι. Δεν υπάρχει αρνητικό στο να μην θέλεις να κερδίζεις πρωτάθλημα με δημόσιες σχέσεις και να κάνω κωλοτούμπες, λυπάμαι. Όσα χρόνια και να είμαι εκεί δεν θα ζητήσω ποτέ από κανένα προπονητή μου ή παίκτη μου να κάνουν κουκλοθέατρα ή δημόσιες σχέσεις».

Για το θέμα Ουζόχο τι έχετε να πείτε δύο μήνες μετά;

«Μόνο στην Κύπρο θα τίθετο το ερώτημα αν έπρεπε ο Απόλλωνας να κάνει ένσταση ή όχι. Λυπάμαι που εξελίχθηκε έτσι η κατάσταση. Αν έκανε σωστά ο ΚΟΑ την δουλειά του από την πρώτη μέρα δεν θα εξελίσσονταν έτσι τα πράγματα».

Για την κάρτα φιλάθλου…

«Δεν υπάρχουν μέσες λύσεις. Αν αλλάξει κάτι θα πρέπει να είναι η κατάργηση του νόμου».

Η άποψη σας για τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα και για τη διαιτησία;

«Ο κύριος Κούμας δείχνει ότι θέλει να βελτιώσει την κατάσταση και δη στην διαιτησία. Φέτος έγιναν αρκετά βήματα προόδου. Οι πιο νεαροί διαιτητές δείχνουν ότι τα λάθη είναι πιο ανθρώπινα. Ο ίδιος ο πρόεδρος πιέζει να φέρει το VAR και θα είναι ένα τεράστιο βήμα για να πάμε μπροστά και εμείς σαν Απόλλωνας στηρίζουμε την διαιτησία. Στα τελευταία δύο παιχνίδια σφυρίχτηκε πέναλτι εναντίον μας μισό μέτρο εκτός περιοχής και άλλα πέναλτι οφθαλμοφανέστατα υπέρ μας να μην σφυρίζονται όπως τα δύο χθεσινά. Είμαστε η καλύτερη επίθεση και κερδίσαμε μόνο 4 πέναλτι».

Ο κ. Νίκος Κίρζης θα  είναι πρόεδρος του Απόλλωνα όταν η ομάδα μπει στο νέο γήπεδο;

«Το να συζητάμε για δύο χρόνια μετά είναι πρόωρο. Και τον πρώτο χρόνο αν μου έλεγα ότι θα ήμουν για 7 χρόνια θα έλεγα ότι αποκλείεται. Η ομάδα έκανε τεράστια βήματα προόδου. Ειδικά για το γήπεδο δώσαμε πολλές ώρες για να υλοποιηθεί το μεγάλο όνειρο. Το νιώθω σαν ένα μωρό που το μεγαλώνω αλλά το 2021 είναι μακριά».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments
To Top