ΑΝΤΡΕΣ

Ανεπιθύμητη ισοπαλία και…

Ισοπαλία στο ντέρμπι τη Λεμεσού ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν ικανοποιεί τους γαλάζιους καθώς έχασαν κι άλλο έδαφος στην μάχη για κατάκτηση του τίτλου. Αντίθετα η ΑΕΛ που έπαιξε χωρίς άγχος πήρε τον βαθμό σε ένα παιχνίδι που δεν είχε και την καλύτερη της απόδοση. Οι γαλαζοκίτρινοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές λόγο αποβολής του Αγκάνοβιτς. Στην φάση αυτή ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ζελάγια. Στους 58 βαθμούς πήγε ο Απόλλωνας στους 49 η ΑΕΛ.

H εικόνα του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά καλό ρυθμό από τις δύο ομάδες, ένταση φάσεις αλλά και σκληρά μαρκαρίσματα που είχαν ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει τέσσερις φορές την κίτρινη κάρτα.

Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα ήρθε από την ΑΕΛ όταν ο Τζούνιορ κέρδισε την κεφάλια μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Ο Απόλλωνας απάντησε στο 14 όταν ο Σαρδινέρο εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Πέδρο όμως από κοντά και σε καλή θέση δεν μπόρεσε ν κερδίσει τον Βοζίνια.

Στο 15 και το 17 η ΑΕΛ που είχε το δικό της καλό διάστημα απείλησε δύο φορές. Αρχικά με σουτ του Μακρή μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα και μετά ο Χουράδο από αριστερά στην περιοχή των γαλάζιων έκανε το πλασέ όμως ο Γιούστε σταμάτησε την μπάλα πριν την γραμμή.

Η υπεροχή της ΑΕΛ μετουσιώθηκε σε τέρμα στο 19′. Οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν φάουλ από πλάγια, εκτελέστηκε και η μπάλα πήγε εκτός περιοχής εκεί που βρισκόταν ο Γκαστανιάγκα ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι της Λεμεσού.

Μετά το τέρμα της ΑΕΛ ο Απόλλωνας έφτιαξε τρεις καλές φάσεις για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Αρχικά ο Βσιλείου έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα σταμάτησε σε αμυντικούς της ΑΕΛ και στην συνέχεια της ίδιας φάσης ο Σκέμπρι με νέο σουτ σημάδεψε τον Βοζίνια.

Ακολούθησε ένα σουτ από τον Ζελάιγα το οποίο απέκρουσε και πάλι ο Βοζίνια πριν φτάσουμε στην τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο που ήταν και πάλι για την ομάδα του Αυγουστή που πίεσε όμως δεν μπόρεσε να φέρει τον αγώνα στα ίσια.

Ο Βασιλείου από πλάγια επιχείρησε το σουτ όμως ο κίπερ της ΑΕΛ του είπε όχι στέλνοντας την μπάλα σε κόρενρ. Στην ίδια φάση ο Ζελάγια ανενόχλητος ανέβηκε πιο ψηλά από όλους κε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Β ΜΕΡΟΣ

Ο Απόλλωνας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με πιο επιθετικές διαθέσεις με στόχο να καταφέρει να ισοφαρίσει τον αγώνα. Μάλιστα στο 53 του αγώνα κέρδισε πέναλτι και στην συγκεκριμένη φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αγκάνοβιτς της ΑΕΛ. Παρ ‘ όλα αυτά ο Ζελάγια που ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον πολύ καλό σε ακόμα ένα παιχνίδι Βοζίνια και το 0-1 διατηρήθηκε.

Μετά το χαμένο πέναλτι ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι πιο επιθετικός και έψαξε με αξιώσεις την ισοφάριση. Στο 67 ο Πέδρο είχε ένα καλό σουτ το οποίο σταμάτησε ο Βοζίναι ενώ στο 71 ο Σκέμπρι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Δύο λεπτά αργότερα ο Παπουλής είχε ακόμα ένα σουτ το οποίο πέρασε εκτός.

Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Απόλλωνας που ήταν καλύτερος από την ΑΕΛ κατάφερε να φέρει τον αγώνα στα ίσια με τον Γιούστε. Μετά από κόρνερ που είχαν οι γαλάζιοι και εκτελέστηκε γρήγορα η μπάλα πήγε στον Πέδρο από πλάγια, και έδωσε πάσα στον Ισπανό αμυντικό ο οποίος με όμορφο πλασέ έφερε τον αγώνα στα ίδια.

Στην συνέχεια ο Απόλλωνας και με την ψυχολογία με το μέρος του έψαξε το δεύτερο τέρμα. Στο 76 είχε μεγάλη διπλή φάση να το πετύχει όμως δεν τα κατάφερε. Αρχικά ο Μπρού με σουτ έξω από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ και στην επαναφορά ο Ζελάγια απο καλύτερη θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Comments
To Top